Mersin kurvaziyer turizminde

Mersin'de, turizm potansiyelini canlandırmak için başlatılan Kurvaziyer Turizm Projesi'nin getirilerinin alınmaya başlandığı belirtild

MERSİN- Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı açıklamada, Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, MTSO ile Mersin Turizm Platformu'nun öncülüğünde başlayan ve kentin tüm alternatif turizm potansiyellerini canlandırmayı hedef alan Kurvaziyer Turizm Projesi'nin meyvelerini vermeye başladığını ifade etti.

Yarın Mersin Limanı'na demirleyecek Deutschland isimli geminin bir ay içinde kente gelen üçüncü kurvaziyer gemisi olacağını bildiren Aşut, şunları kaydetti:

"Deutschland, Alman turistleri taşıyan bir gemi. Bu gemi Mersin'e bu yıl ikinci kez geliyor. Bir önceki ziyaretinde yapılan memnuniyet anketinde yüzde 100 memnuniyet notu veren gemi yetkilileri, aynı yıl ikinci kez Mersin'e gelerek artık burayı düzenli bir destinasyon haline getirmek istediklerini beyan etmişlerdir. Kentin dinamikleri, kurvaziyer turizmini Mersin'e kazandırmak için çok çaba sarf etmiştir."

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ise Deutschland ile gelecek olan yolcuların Tarsus ve Kızkalesi bölgesinin yanı sıra, kent merkezini de gezeceğini bildirdi.

Geminin Mersin Narenciye Festivali'nin yapıldığı dönemde gelmesinin kendilerini mutlu ettiğine dikkati çeken Olcar, şu bilgileri verdi:

"Böylesi fuar, festival ve tanıtım şenlikleri gerçek anlamına kavuşmakta ve tam anlamıyla gerçek bir Mersin tanıtımına dönüşmektedir. Mersin, kurvaziyer turizm çalışmalarının sonunda birçok ilki gerçekleştirmiştir. Aynı yıl bir geminin ikinci kez gelmesi, geçtiğimiz günlerde aynı anda iki geminin birden gelmesi ve Mersin'de ilk kez üç gün kalması tüm bunlar ilklerimizdir. Mersin artık Akdeniz'in en önemli, en cazip ve en güvenli kurvaziyer destinasyonu olma yolunda ilerlemektedir."

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?