Menteşe Belediyesi dünyaya zeybek dersi verdi

Muğla Zeybeği, Uluslar Arası Spor ve Kültür Birliği (ISCA) tarafından organize edilen Hareket Haftası Etkinlikleri kapsamında tüm dünyaya ders olarak verildi.

MUĞLA - Menteşe Belediyesi Uluslar Arası Spor ve Kültür Birliği (ISCA) tarafından organize edilen Hareket Haftası Etkinlikleri kapsamında tüm dünyaya zeybek dersi verdi.  38 üye ülkenin katılımı ile düzenlenen ‘Muğla Zeybeği Online Eğitim Çalışması’ Menteşe Belediyesi halk oyunları eğitmenlerince YouTube üzerinden canlı olarak yapıldı.   

Tavrıyla diğer zeybek oyunlarından farklılık gösteren Muğla Zeybeği, Uluslar Arası Spor ve Kültür Birliği (ISCA) tarafından organize edilen Hareket Haftası Etkinlikleri kapsamında tüm dünyaya ders olarak verildi. Menteşe Belediyesi halk oyunları eğitmenlerince YouTube üzerinden canlı olarak verilen eğitime, dünyanın dört bir yanından katılım sağlandı. 30 dakika süren zeybek dersinde katılımcılar eğitmenlerle birlikte karşılık zeybek oynadı.
  Etkinliğin uluslararası ölçekte olması nedeniyle büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Muğla Zeybeği kendine has özelliği ve tavrıyla halk oyunları arasında önemli bir yere sahip. Bu kültürümüzün tanıtılması ve tüm dünyanın görmesi adına güzel bir çalışma oldu. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
  ‘Muğla Zeybeği Online Eğitim Çalışması’  sonrası Menteşe Belediyesi Halk Oyunları eğitmenlerine teşekkür belgesi verildi.

Manşetler

Turizmin henüz tamamen yutmadığı muhteşem adalar
Kira Schikorr, Mein Schiff'in ilk kadın kaptanı oldu
En uzun rotalarda Airbus A380 ile uçmanın maliyeti nedir?
Virgin Australia’dan en uzun aktarmasız, 2800 mil uçuş
Airbus BelugaST #5 son uçuşuna hazırlanıyor
Müziğin ustaları '' Ustalara Saygı'' konseriyle anılacak!
Alanya Taşatan'da kar da mahsur kalan araçlar kurtarıldı
ETİK, TÜROFED: Turizm yasaklarla değil, rekabetle büyür
2025’te doğal afetler faturası 260 milyar dolara ulaştı
Çin’de sınır aşırı seyahatler 2025’te yüzde 14,2 arttı