Memura tatil kredisi formülü

Memurlara ait 799 sosyal tesisinin kapatılacağının bildirilmesi üzerine turizmcilerden ‘uygun koşullu tatil kredisi’ önerisi geldi.

İSTANBUL - Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kamu kurumlarına ait olan ve memur ile emeklilerin kullanımındaki 799 sosyal tesisin 10 ay boyunca atıl kaldığını belirtip kapatılacağını söylemesi üzerine turizmcilerden ‘uygun koşullu tatil kredisi’ önerisi geldi.
Başbakan’ı haklı bulan turizmciler, özellikle kamu bankalarının memurlara uygun geri ödeme koşullu tatil kredisi verip, tatile gideceklerin keselerine göre tatillerini seçme hakkı tanınması formülünü gündeme getirdi. Kamunun elindeki eskiyen sosyal tesislerinin ekonomiye yeteri kadar katkısı olmadığına dikkat çeken
TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Başkanı Osman Ayık, “Kamu bankaları tarafından desteklenip uygun koşullarda kredi imkânları sunulursa, herkes kendi bütçesine göre tatil yapabilir” dedi.

4 KAT DAHA UCUZA KALIYORLAR
Kamuya ait sosyal dinlenme tesisleri ve kampların sosyal amaç taşıdıkları için fiyatlarının önemli ölçüde düşüklüğü de dikkat çekiyor. Şu anda Maliye Bakanlığı’na ait Uludağ’daki dinlenme tesislerinde bir kişi tam pansiyon 55 ile 75 liraya konaklayabiliyor.
Uludağ’da aynı bölgede bulunan özel otellerde aynı koşullarda kişi başı konaklamanın bedeli ise 300 liradan başlıyor. Sektör oyuncuları memurun yoğun sezon yerine düşük sezonu tercih ederek daha ucuza tatil yapabileceğini belirtiyor.

ÖZGÜR ÖZARSLAN Turizm Bakanlığı Müsteşarı
‘DEVİR OLURSA BAKANLIK HAZIR’
“Buraların değerlendirilmesi hususunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iş düşerse bunun için önemle çalışırız. Özellikle turizm bölgelerinde bulunan tahsis ihtiyacı ve arazilerin gerçek değerini bulması açısından bu doğru olur.”

SURURİ ÇORABATIR AKTOB Başkanı
‘DEVLET BANKALARI UYGUN KREDİ VERSİN’
“Özellikle kamuya ait bankalarda, kamu personeli tarafından hak edilen tatilin belirli standartlar dahilinde toplam fiyattan düşülerek, burada uygun faizli tatil kredisi verilebilir. Böylece memur tatil yapma olanağına kavuşur.”

GÖKOVA’DA DENİZE NAZIR
Maliye Bakanlığı’nın özelleştirilmesi ilk planlanan tesisleri arasında Gökova’daki 94 yataklık tesis var.

LÜKS OTELLERLE AYNI BÖLGEDE
Uludağ’da lüks otellerin bulunduğu birinci bölgedeki yaz-kış açık tesisin ise 114 yatağı mevcut.

Manşetler

Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat