ANKARA- Devlet Opera ve Balesi’nin en tanınmış eserlerinden kamuoyunda büyük yankılar yaratan “Seyahatname”nin yeni versiyonu “Seyahatname 2” Hollanda Rotterdam Schouwburg’daki başarılı temsilinin ardından Slovenya’nın Maribor kentinde sanatseverlerle buluşuyor.
Avrupa Birliği programlarından “Avrupa Kültür Başkenti” etkinlikleri kapsamında “2012 Avrupa Kültür Başkenti” seçilen Maribor’da gerçekleştirilen “Kültürel Elçilikler” programına ülkemizi temsilen İstanbul Modern Dans Topluluğu (MDT İstanbul) da katılıyor.
Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinden “Acayip Şeyler”, “Cambazlar”, “Bir Değişik Hamam”, “İnci Dalgıcı” ve “İstanbul’un Tılsımlı Sütunları” gibi bölümleri dünyaca ünlü yazarımız Elif Şafak’ın aşk, yaşam ve kimlik sorgulayıcı pasajları ile buluşturarak sanatseverlerin beğenisini kazanan eşsiz eser MDT İstanbul’un yaratıcı kadrosuyla 26 Mayıs tarihinde Maribor’da sahnelenecek.
Manşetler
Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti