Marmara ve Karadeniz’e hayat

Aşırı kirlilik sebebiyle deniz canlılarının dahi terk ettiği Marmara ve Karadeniz'e ortak eylem planı ile tekrar hayat verilecek.

İSTANBUL- Marmara Belediyeler Birliği'nin desteğiyle DenizTemiz TURMEPA tarafından düzenlenecek "Uluslararası Marmara ve Karadeniz Konferansı"nda "Ortak Eylem Planı" hazırlanacak. Aşırı kirlilik sebebiyle deniz canlılarının dahi terk ettiği Marmara ve Karadeniz'e tekrar hayat verilecek.
DenizTemiz Derneği/TURMEPA'nın düzenlediği 1. Uluslararası Marmara ve Karadeniz Konferansı, derneğin Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi M. Koç ve Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı'nın ev sahipliğinde yapılıyor.

30 NİSAN 2012 TARİHİNDE YAPILIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde, Marmara Belediyeler Birliği ve Karadeniz Komisyonu'nun işbirliğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın desteğiyle DTO, TÜRSAB, İDO ve Yapı Kredi'nin katkısıyla 30 Nisan 2012 tarihinde İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonu'nda gerçekleştirilecek.

MARMARA VE KARADENİZ'E HAYAT VERİLECEK
Konferansta aşırı kirlilik sebebiyle deniz canlılarının dahi terk ettiği Marmara ve Karadeniz'e tekrar hayat verecek "Ortak Eylem Planı" için de düğmeye basılacak. Çok sayıda bakanın yanı sıra iş, sanat ve denizcilik dünyasından çok sayıda ismin konuşmacı olacağı konferans, sabah saatlerinden itibaren tüm gün sürecek oturumlarla çözüm bulmayı hedefliyor.

DENİZ KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELEYE ÖDÜL
Marmara ve Karadeniz'in kaderini belirleyen, siyasi otoriteyi, ilgili tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri, kısacası denizlerimizle uzaktan yakından ilgili tüm paydaşları buluşturmayı hedefleyen konferansta, deniz kirliliği ile mücadele eden örnek uygulama sahibi kurum ve kuruluşlar da "Mavi Yunus" plaketi ile ödüllendirilecek.

Manşetler

Savaş, Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki turizmi etkiledi.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 2026 başlıyor
Yacht Life Boat Show 2026 Antalya'da başladı
36 bin 500 keçiboynuzu fidanı toprakla buluştu!
21.Runtalya Maratonu'na 82 ülkeden 10 bin sporcu katıldı
884 lirayı duyan İngilizler, Türkiye'ye akın etti
Türkiye'nin dev şirketine Vlora Havalimanı soruşturması
Hobi bahçelerine yıkım kararı ile 'acil satılık' ilanları
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor