'Manavgat'ta yanan köyler; eko turizmini zora soktu''

Unser Tour sahibi Aziz Günyeli, Manavgat'ta 8 gün süren orman yangınında 38 köyünde yangının etkili olduğu ve 22 köyde ise köylerin yüzde 90 oranında yanarak adeta haritadan silinmiş durumda olduğunu söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya
- Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, Manavgat'ta 8 gün süren orman yangınında 38 köyünde yangının etkili olduğu ve 22 köyde ise köylerin yüzde 90 oranında yanarak adeta haritadan silinmiş durumda olduğunu söyledi. Doğal güzelliği, bünyesinde üç barajı barından Manavgat'ın yüzde 75 ormanlık olduğu için Antalya'nın eko ve alternatif turizmde tek ayrıcalıklı destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Aziz Günyeli, ''Yanan 22 köyümüzün 16'sı yıllık Antalya'ya tatile gelen 16 milyon yabancı turistin başta Almanya,Hollanda, Batı Avrupa, Rus ve İskandinavyalı turistlerin üçte birini Manavgat ağırlıyor .





Yanan köylerimizin hepsi eko ve alternatif turizminde Avrupalı turistlerin büyülendiği köyleri. Köylerimizin ve köylerimizdeki ormanlık alanların yanması eko turizmine çok büyük darbe vurmuştur. Uydu fotoğraflarına göre Manavgatta  yanan ormanlık alan 380 bin dekar alan yanmış  bulunmakta. Bir ormanın yetişmesi 30 yılda oluyor. Temiz bir çevre, yeşillik, orman ve temiz su kaynakları olmazsa sürdürülebilir turizmden bahsedemeyiz. '' dedi. 
 

 Alman eko turizm uzmanı Monika Monari,  orman yangınlarının Manavgat köy turları ekoturizm ve botanik turizminin büyük yara olduğunu kaydetti. Monika Monari,'' Manavgat doğal güzelliği ile dünyanı çok özel turizm destinasyonlarında biri. Yangınla Alman ve Avrupalı turistlerin eko turizm kapsamında tatil yapmalarına çok büyük zarar verdi.'' ifadesinde  bulundu.

Manşetler

Turizmin henüz tamamen yutmadığı muhteşem adalar
Kira Schikorr, Mein Schiff'in ilk kadın kaptanı oldu
En uzun rotalarda Airbus A380 ile uçmanın maliyeti nedir?
Virgin Australia’dan en uzun aktarmasız, 2800 mil uçuş
Airbus BelugaST #5 son uçuşuna hazırlanıyor
Müziğin ustaları '' Ustalara Saygı'' konseriyle anılacak!
Alanya Taşatan'da kar da mahsur kalan araçlar kurtarıldı
ETİK, TÜROFED: Turizm yasaklarla değil, rekabetle büyür
2025’te doğal afetler faturası 260 milyar dolara ulaştı
Çin’de sınır aşırı seyahatler 2025’te yüzde 14,2 arttı