Manavgat’ın simge Alman’ı ‘Movgixtc anne’ Berlin'de vefat etti

Manavgat’tan 25 yıl sonra Berlin’e dönen Valdomar ve Movgixtc Litke'den (82), çiftinden ‘Movgixtc anne’ hastanede vefat etti.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
– Yaklaşık 25 yıl Antalya Manavgat'ta yaşadıktan sonra 7 yıl önce Almanya’nın Berlin şehrine geri dönen Valdomar ve Movgixtc Litke'den (82), çiftinden Movgixtc Litke Berlin'de tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Manavgat'ta restoran işletmeciliği yapan Mehmet Çayır, manevi anne olarak gördüğü Alman Movgixtc’i, kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu söyledi.

Yaklaşık 25 yıl Manavgat'ta yaşayan sağlık sorunları nedeniyle Berlin'e geri dönen Valdomar-Movgixtc'den son 2 yıldır haber alamadığını belirten Mehmet Çayır, en son Berlin Büyükelçiği ile yaptığı görüşmede bir bakım evinde olduklarını öğrendiğini belirtti.

ÖLÜM HABERİNİ ALDIM
Mehmet Çayır, şunları anlattı: ''Geçen hafta 82 yaşındaki Valdomar'dan bir telefon aldım ağlamaklı bir ses tonuyla ‘Oğlum Mehmet, eşim Movgixtc’i kaybettik’ diyerek hüngür hüngür ağladı. Kalp rahatsızlığı nedeniyle 45 gündür hastanede yatıyormuş. Pandemi nedeniyle cenazesi için Berlin'e gidemedim.

ÇOCUK SEVGİSİNİ YAŞATTIK
Valdomar- Movgixtc Litke çifti 5 yaşındaki kızlarını bir trafik kazasında kaybettikten sonra acılarını dindirmek için Manavgat’ı seçmişlerdi. Zamanla Manavgat’ın simgesi oldular. Beni ve çocuklarımı kendi çocukları gibi severdi. Oğlum, kızlarım ve ben Movgixtc anneyi kendi annemiz gibi severdik. O da çocuğu olmamanın acısını bizlerle dindirirdi.”

Manşetler

İspanya'nın 2030 Turizm stratejisi:İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı