Manavgat Halk Kütüphanesi'nde yerleşik yabancılara kütüphane

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, kütüphane bünyesinde açtıkları Yerleşik Yabancılar Kitaplığı Bölümü'nde 11 dilde toplamda 5 bin yabancı kitabın bulunduğunu söyledi

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, pandemi öncesi turizm kenti Manavgat'ta beş yıldızlı otellerden topladığı kitaplarla yerleşik yabancılara yönelik kütüphane kursu.
Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Yerleşik Yabancılar Kitaplığı Bölümünde Fransızca, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Norveçce, İsveçce, Felemenkçe, İtalyanca Rusça, İsviçre ve Arapça dillerinde  5 bin kitap bulunuyor. Manavgat'ta 2019 yılında 200'e yakın beş yıldızlı otelden toplanan 11 dildeki 5 bin kitaplardan turizm kentinde farklı milletlerden yerleşik yaşayan yabancılar ile çocukları istifade ediyor.
Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, kütüphane bünyesinde açtıkları Yerleşik Yabancılar Kitaplığı Bölümü'nde 11 dilde toplamda 5 bin yabancı kitabın bulunduğunu söyledi. Avrupa ülkeleri ve Almanya'dan 10 günlüğüne tatile gelen bir turistin tatil süresince okumak için en az 3 kitap getirdiğini söyleyen Müdür Hidayet Oktay, ''Almanya'dan, Rusya'dan, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ve Avrupa ülkelerinden   gelen turistler valizinde  tatil süresince okumak için getirdiği kitapları okuduktan sonra başkalarınında okuması içim bırakıyorlar. Bizde otellerden turistlerin bıraktığı kitapları toplayarak yerleşik yabancılar ve çocuklarının istifade etmesi  için 5 bin kitaplı kütüphane içinde kütüphane oluşturduk.'' diye konuştu.

Manşetler

İGA İstanbul Havalimanı Küresel Bağlantıda Dünya Lideri
Marriott, 2027’ye kadar Afrika’ya 50 otel, 9 bin oda ekliyor
“Kriz Değil, Dönüşüm Zamanı”
THY, 10'uncu kez en Avrupa'nın iyisi seçildi
Marmaris'te tuhaf danslarıyla tepki çeken 14 işletme kapatıldı
Marmaris'te turistlerin kabusu hanutçular toplatıldı
İbradı'nın yöresel ürünleri turizme kazandırılıyor
Web3'ün geleceği İstanbul Blockchain Haftası 2025'te
Othello Kalesi’nde Mağusa Kültür Sanat Festivali başlıyor
Hedefimiz Manavgat'ı turizmde marka destinasyon yapmak!