Manavgat doğal rafting parkuru ile dünyayı çekiyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen: Manavgat 300 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonlarındandır.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Oymapınar ve Naras Barajı'nın dünyada spor turizmine en uygun yer olduğunu belirterek “Manavgat 300 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonlarındandır. Manavgat'ı su sporları turizmine kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.



18 KILOMETRELIK DOĞAL PARKUR

Şükrü Sözen, 18 kilometrelik doğal parkuru olan Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyonu'nda rafting yapmanın ayrıcalığının hiç bir yerde bulunmadığını belirterek “Bazı Avrupa ülkelerinde var olan rafting parkurları yapay parkurdur. Manavgat Irmağı doğal yapısıyala dünyanin en güzel kano sporu alanlarından biridir. Titreyengöl ise dragon yarışlarının yapıldığı en ayrıcalıklı yerdir. Bunların yanında Side ülkemizin sayılı dalış sporu yerlerinden biridir''dedi.



41 ADET DOĞAL RAFTING MERKEZI VAR

Her yıl 1 milyona yakın turistin Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting yaptığını belirten Beşkonak Karabük Su Sporları Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, 18 kilomterelik su parkurunun dünyadan rafting sporcularını çektiğini söyledi.
Her yil 20 martta İranli turistlerin Nevruz Bayramı tatiliyle birlikte rafting sezonunu açtiklarını belirten Armağan, 'Bölgede 41 rafting merkezi var. Raftinge en fazla Rus, Alman, Iskandinav, Arap, İran, Türki Cumhuriyetlerden gelenler ilgi gösteriyor. Bu sene çok güzel bir sezon geçirdik. Bunda en önemli faktör; doğal parkur olmasıdır. Antalya ve Türkiye'nin su sporlarında en ayrıcaliklı yeridir ve ülke ekonomisine yıllık 20 milyon lira ekonomik girdi oluşturuyor” şeklinde konuştu.




Manşetler

Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi
Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı