Manas’tan turizme eğitim

Karakol bölgesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğu otel yöneticilerinden oluşan 45 turizm işletmesinden sahip ve yöneticilerin katıldığını belirtti.

KARAKOL- Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Kırgızistan’ın Karakol destinasyonundaki turizm işletmelerine hizmet içi eğitim verdi. Eğitim faaliyeti 29-30 Ocak 2016 tarihleri arasında Karakol şehrinde gerçekleşti.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası gazeteciler Derneği Bişkek Akademik Danışmanı Doç. Dr. Barış Erdem konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Eğitime Karakol bölgesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğu otel yöneticilerinden oluşan 45 turizm işletmesinden sahip ve yöneticilerin katıldığını belirtti.
Eğitimler Yüksekokul’da Hizmet İçi Eğitim; Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürlüğü de yapan Barış Erdem, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Çavuş, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sapargül Turdubekova, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nadira Turganbaeva ve Turizm ve Otel İşletmeciliği öğretim elemanı Öğr. Gör. Narıngül Margaziyeva tarafından verildi.
Etkinlik kapsamında katılımcılar “Dünya Turizm Endüstrisinin Güncel Durumu”, “Turizmde İnsan İlişkileri (Turist - Çalışan İlişkisi, Turist - Yerel Halk İlişkisi)”, “Turizm Pazarlamasında Son Trendler”, “Otel Yatırımlarında Dikkat Edilecek Hususlar”, “Mutfak, Servis ve Kat Hizmetleri Uygulamaları” konularında bilgilendirildi.
Faaliyete katılan Karakol şehrindeki turizm işletmesi yöneticileri, Manas Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından verilen eğitimin kendileri açısından çok önemli olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.
Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Barış Erdem ise eğitim faaliyetini şu şekilde değerlendirdi: “Yüksekokulumuz Kırgızistan genelinde turizm bilincini geliştirmek, turizm konusunda farkındalık yaratmak ve Kırgızistan’da hizmet kalitesini iyileştirmek için tüm imkânları ile yoğun bir çaba göstermektedir. Karakol destinasyonu Kırgızistan turizm sektörü açısından çok önemli bir bölgedir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist özellikle Karakol kayak merkezini ziyaret etmek için bölgeye seyahat etmektedir. Ancak turizmin yeni gelişmeye başladığı bölgelerde gerek işletmecilerin gerekse yerel halkın bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalara ihtiyaç vardır. Yüksekokulumuz buradan hareketle topluma hizmet konusundaki faaliyetlerine büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Karakol destinasyonundaki hizmet içi eğitim faaliyetimize katkı sağlayan öğretim elemanlarımıza, JIA Issık Göl İş Adamları Derneği’ne ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu tür eğitim faaliyetlerinin sonraki süreçte de devam ederek Karakol şehrinin Kırgızistan’ın marka destinasyonlarından biri olmasını diliyorum”.
 

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”