MALATYA - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2012 yılı yaygın kültürel eğitim faaliyetleri çerçevesinde Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Folklorik Giysili Bez Bebek Yapımı Kursu sona erdi.
5 Mart-30 Nisan 2012 tarihleri arası düzenlenen kurs usta öğretici Cevdet Bozdağ tarafından verildi. Kursa hepsi kadın olan 18 kursiyer katıldı. Kurs, Belediye Sanat ve Eğitim Merkezi'nin Bez Bebek Atölyesinde verildi. Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, "El sanatlarımızın canlı tutulmasını sağlamak, alanında yeni usta öğreticiler yetiştirmek ve bu sanatları gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bu tür kurslar düzenliyoruz.
İl müdürlüğümüzce ilk kez folklorik giysili bez bebek yapım kursu
verildi. Bu bakanlığımız ve müdürlüğümüzün el sanatlarına vermiş olduğu önemi göstermektedir. Umarım bu kursun devamı gelecektir" dedi.
Usta öğretici Cevdet Bozdağ ise "Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Kurs sonunda İl Kültür ve Turizm Müdürü Özbay, Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı ve Halk Eğitim Müdürü Veysel Güler ile usta öğretici Bozdağ'dan oluşan bir komisyon, kursiyerlerin yapmış olduğu bez bebekleri inceleyip not verdi.
Manşetler
İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
Raylar üzerinde “mermi trenler” seyahati değiştiriyor
Dünyada en çok turist öldürülen, güvensiz şehirler
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti