Mahkeme, İbradı'da Sedir ormanı mermer ocağı iznini iptal etti

İbradı Belediyesi bir davayı daha kazandı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA- İbradı İbradı Belediyesi bir davayı daha kazandı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. Belediye mermer ocaklarına karşı davayı kazandı

UNESCO tarafından dünyanın çok önemli 9 alanından biri olarak belirlenen İbradı Ormanları içinde bulunan maden ocakları yargıya taşınmıştı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. Aynı yerdeki Naya mermerinde izninin raporlar göz önüne alınarak Bakanlıkça iptali bekleniyor.

Başkan Serkan Küçükkuru “İbradılılar olarak dünyanın korunması gereken 9 bölgesinden biri olan İbradı bölgesinde geriye dönülmez doğa tahribatı yaratacak, sularımızı kullanılmaz hale getirecek maden ocağı inşaatına izin vermeyeceğiz. Vermiş olduğumuz hukuki mücadele sonucu Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. En yakın zamanda aynı yerdeki Naya mermerinde izninin raporlar göz önüne alınarak Bakanlıkça iptali bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



 

Manşetler

2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL