Lybre Antik kentinde turistleri tilki yavrusu karşılıyor

Tarihi ören yerine kültür turizmi konseptinde görmeye gelen yerli ve yabancı turistleri antik kentin girişinde  sevimli bir tilki yavrusu karşılıyor. 

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü Seleukeia (Lyrbe) antik kente gelen turistlere tilki yavrusu sürprizi. Manavgat'a 18 kilometre uzaklıkta  Bucakşeyhler mahallesinde bulunan ünlü Lybre antik kentte 2024 yılı turizm sezonu kültür turları başladı.
Tarihi ören yerine kültür turizmi konseptinde görmeye gelen yerli ve yabancı turistleri antik kentin girişinde  sevimli bir tilki yavrusu karşılıyor. 

2023 yılında 41 bin yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi ören yerini bu sezon  yüzde 100 bir arış ile 100 bin olması bekleniyor. Lyrbe antik kentte 55  Rus ve Baltık ülke vatandaşı ile kültür turuna çıkan Rus Olga Baranov, antik kent girişinde sevimli bir tilki yavrusu görmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Rus turist Olga Baranov, ''Sevimli tilki yavrusunu antik kent girişinde görmemiz yanı sıra tarihi ören yerinin içinde  gezinti yaparkende gördük. Yavru tilkiyi sevmek istedik ama ; yanına yaklaşınca süratle kaçtı. ''dedi.
Antalya'dan antik kenti görmeye geldiklerini söyleyen mimar Veli Güllü, tarihi ören yeri içinde bir tilki yavrusu gördüğü için çok şaşırdığını kaydetti.   

Manşetler

Bodrum'da Euro devri: Lahmacun 30, hamburger 42 euro
Vize başvurularındaki kayıp para 350 milyar lira
Dünya Kupası, ABD otelleri için beklentileri karşılamadı
Tarihi yapılarda yangın yönetmeliği çıkmazı
Efeler Yolu Ultra Trail yarışları Birgi’de düzenleniyor
Turizm 2025 rakamlarını yakalamayı hedefliyor
Lufthansa Group 20 yeni uzun menzilli uçak siparişi verdi
Costa Cruises Türkiye'ye olan stratejik bağlılığını güçlendiriyor
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi