Lufthansa'da yönetim işten çıkarılıyor

İşten çıkarılacak olan şirketin yönetim kurulu personel sorumlusu Stefan Lauer, Lufthansa'nın tüm yönetici kadrosunu yenileyeceğini bildirildi.

FRANKFURT – Yaşanan krizlerden etkilenen Lufthansa'da yaşanan işten çıkarmalarda sıra bu kez yönetim kadrosuna geldi. Lufthansa’nın yönetim kurulunda personel sorumlusu Stefan Lauer’in Haziran ayında işine son verileceği doğrulandı.


Wolfgang Mayrhuber (Chairman of the Executive Board and Chief Executive Office),  Stefan Lauer (Member of the Executive Board, Chief Officer Aviation Services and Human Resources),  Stephan Gemkow (Member of the Executive Board, Chief Financial Officer)

THY İLE İŞBİRLİĞİ GÜNDEME GELMİŞTİ
Yönetim Kurulu Üyesi ve Personel Sorumlusu Stefan Lauer'in daha önce ayrılması yine Mart ayında gündeme gelmiş ve Türk Hava Yolları ile geniş bir işbirliği için çalışacağı gündeme gelmişti.
Avrupa'nın en büyükleri arasında yer alan Lufthansa artan yakıt ücretlerinin verdiği ağırlığı çalışanlarından çıkarmaya çalıştı. Bunun üzerine iş bırakma eylemleri başladı. Lufthansa Hava Yolları'nda gerçekleşen iş bırakma eylemi ile 700 seferin iptal olmuş ve binlerce yolcu mağdur olmuştu. Devam eden işçi eylemlerinin önümüzdeki paskalya öncesi durmasının beklendiği bildirildi.

LUFTHANSA MALİYET DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR
Lufthansa’da pilotlar ve diğer çalışanların ücret anlaşmazlığı grev riski yaşatıyor. Alman havayolu diğer havayolları ile kıyasıya rekabetle başa çıkmak için maliyet düşürücü yollar arıyor. Lufthansa’nın Finans Müdürü Simone Mene, New York’ta yaptığı basın toplantısında gerekli esnekliği sağlamak için çalıştıklarını ancak pilotlar dahil olmak üzere çalışanların greve gitmek için hazır olduklarını bildirdi.

KÖRFEZ, AVRUPA’YI SIKIŞTIRDI
Air France-KLM, Lufthansa, Iberia gibi Avrupa’nın havayollarını Körfez’de kurulan rakipleri ile rekabet sarstı. Lufthansa’nın Sky Chefs ve LSG catering, Lufthansa Cargo, Lufthansa Technik, Lufthansa Systems’de çalışanlar için 33 bin çalışan 5.2 oranında ücret artışı için kabin ekibi ve yer personeli geçen hafta greve gitti.

LUFTHANSA YENİDEN YAPILANIYOR
Lufthansa yeniden yapılanma programı olan dublaj SCORE ile  geçen yıl 524 milyon olan kazancını 2015 yılında 2.3 milyar euro’ye çıkarmayı umuyor. Mene "Greve girilmesinde kısa vadeli çözüm beklenmiyor” dedi.
Alman dergisi Der Spiegel, ücret pazarlığına katılan Lufthansa personel müdürü Stefan Lauer ile iki yöneticinin değişebileceğini yazdı. İrlandalı havayolu borsası analisti Donal O'Neill, Lauer’in ayrılmasının işi daha zorlaştırdığını belirterek Lufthansa’nın yeniden yapılanmasının işin ciddi olduğunu gösterdiğini belirtti.

LUFTHANSA, LSG BKY CHEFS’İ SATMAZ
Reuters'e göre bir yatırım bankacısı LSG’nin yıllık gelirinin 2.3 milyar Euro olduğunu ve dünyanın en büyük havayolu ikram şirketi olduğunu ve satmayacağını belirterek “LSG Sky Chefs yüzde 100 satmazlardı ve bir ortağı ile muhtemelen hastane, okul ve tren gıda haline dönüşmeye bakıyordu. Lufthansa’nın yeni pazarlara girme düşüncesi vardı. Bunu gerçekleştirmek için 2013’ün yaz aylarını bekliyor” dedi.

CNBC

Manşetler

Türkiye'nin medikal ve kayak turizmine ilgi yükseldi
Andrea Bocelli’nin Romanza 30. Yıl için İstanbul'a geliyor
Yunanistan'dan Türk vatandaşları için vize kararı
İbrahim Canliel, Air Astana Group’un CEO’su oldu
2025'te Antalya'ya 120 bin Letonyalı turist geldi
TUI raporu: Bilgi odaklı seyahatlere artan ilgi artıyor
Turizmin yeni hedefi: Belirsizlik çağında yönü değişiyor
İstiklal Caddesi, 2025'te 107 milyonla rekor kırdı
easyJet: Türkiye, Kıbrıs ve Mısır rezervasyonlarda düşüş
Heritage İstanbul'da tarihi yarımadanın hafızası sunuluyor