FRANKFURT- Lufthansa, Alman pilotlar sendikası Vereinigung Cockpit"in (VC) yapacağı grevin durdurulduğunu onayladığı bildirildi.
Taraflar, aralarındaki anlaşmazlığı çözmek üzere tekrar müzakere masasına oturma kararı aldılar. Havayolunun, pilotların grevinin yolcular üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeye yönelik olarak uyguladığı Özel Uçuş Programı, 23 Şubat Salı günü de uçuş operasyonları için geçerliliğini sürdüreceği açıklandı.
Lufthansa, 24 Şubat Çarşamba"dan itibaren ise normal uçuş programına aşama aşama geri dönmeye başlayacak. Normal çalışma düzenine tam olarak dönülmesi birkaç gün sürecek. Özel uçuş programına www.lufthansa.com adresindeki internet sitesinden ulaşılabileceği belirtildi.
Lufthansa'dan yapılan açıklama şöyle:
"Müşterilerimizden önümüzdeki birkaç gün boyunca uçuşlarının durumunu online olarak www.lufthansa.com internet sitemizden kontrol etmeyi sürdürmelerini rica ediyoruz. Yayınladığımız 'Özel Sefer Tarifesi"ni sürekli olarak güncelliyoruz. Lufthansa, gerçekleştirileceği teyit edilen uçuşlar oldukça 'Özel Sefer Tarifesi"ni güncellemektedir. Mevcut planlama çerçevesinde gerçekleştirilecek bütün uçuşlar söz konusu tarifede listelenmektedir. Lufthansa ayrıca Türkiye müşterilerinin uçuş rezervasyonları (rezervasyon yenilemeleri/iptaller) hakkında bilgi almak üzere arayabilecekleri aşağıdaki numarayı da duyurmuştur: 0212-354 88 88. Bu telefon hattının günlük çalışma saatleri 09.00 - 21.00 "dir. "
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri