FRANKFURT- Lufthansa 20 yıl aradan sonra Irak seferlerini yeniden başlattı. Almanya"nın en büyük havayolu şirketi 25 Nisan"dan itibaren Frankfurt"tan Kuzey Irak"taki Erbil şehrine uçuş başlattı. Yeni açılan hat üzerinde haftada 4 kez direkt uçuş düzenlenecek. Lufthansa dörtbuçuk saat sürecek olan uçuşlarda Business ve Economy sınıflarında toplam 132 koltuklu Airbus A319 tipi uçakları kullanacak.
Lufthansa Irak uçuşlarının tekrar başlatılmasıyla Yakın Doğu bölgesindeki uçuş ağını daha da genişletmiş oluyor. Bölgede halen 12 ülkedeki 15 varış noktasına haftada 100 sefer düzenleniyor. Erbil şehrine 2006 yılından beri Avusturya Havayolları tarafından Viyana çıkışlı uçuşlar düzenleniyordu. Viyana çıkışlı seferler Lufthansa ve Avusturya Havayollarının codeshare seferleri olduğu için Lufthansa yolcuları Lufthansa tarafından başlatılan uçuşlarla birlikte haftada dokuz kez Erbil kentine ulaşma olanağına kavuşmuş olacaklar.
Irak"ın ekonomik açıdan gelişmeye başlamış olması ve yabancı firmaların bölgedeki girişimleri dolayısıyla Irak uçuşlarına yönelik talepte artış görülüyor. Erbil Irak"ın dördüncü büyük metropolünü oluşturuyor ve binlerce yıllık bir tarihe sahip bulunuyor. Bölge ekonomik açıdan dinamik bir gelişme gösteriyor. Kuzey Irak"ta çok sayıda ülkenin temsilciliğinin yanı sıra uluslar arası örgütler ve yabancı firmalar bulunuyor. Kısa süre önce büyütülen Erbil havalimanı yolculara modern bir terminalle hizmet veriyor.
Lufthansa 2010 yazında Irak"ın başkenti Bağdat" a da sefer başlatmayı amaçlamakta ve halen gerekli hazırlıkları yürütmektedir.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri