Lufthansa Group 20 yeni uzun menzilli uçak siparişi verdi

Lufthansa Group , filo yenileme programı kapsamında Airbus ve Boeing’den toplam 20 yeni nesil geniş gövdeli uçak satın alacak

FRANKFURT - Lufthansa Group, devam eden filo modernizasyon stratejisi kapsamında 20 adet ek uzun menzilli uçak siparişi verdiğini açıkladı. Sipariş kapsamında 10 Airbus A350-900 ile 10 Boeing 787-9 uçağı bulunuyor. Teslimatların 2032 ile 2034 yılları arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Şirketin verdiği bilgiye göre siparişin liste fiyatı yaklaşık 7,7 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Satın alma kararı, Deutsche Lufthansa AG Denetim Kurulu tarafından, Yönetim Kurulu’nun onayının ardından kabul edildi.

Lufthansa Group CEO’su ve Deutsche Lufthansa AG Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Spohr, yeni siparişi şirketin geleceğine yönelik uzun vadeli bir yatırım olarak değerlendirdi.

“20 ilave uzun menzilli uçak siparişi vererek Lufthansa Group’un geleceğine sürdürülebilir bir yatırım yapıyoruz” diyen Spohr, “Bu karar modern filoya, premium hizmet anlayışına ve CO2 emisyonlarını daha da azaltma hedefimize güçlü bir bağlılığın göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Daha düşük yakıt tüketimi ve emisyon hedefi

Yeni sipariş edilen uçakların, 2032 yılından itibaren daha eski ve daha yüksek yakıt tüketimine sahip uzun menzilli uçakların yerini alması planlanıyor.

Lufthansa, hem Airbus A350-900 hem de Boeing 787-9 modellerinin önceki nesil uçaklara göre daha düşük yakıt tüketimi sağladığını, daha az emisyon ürettiğini ve daha sessiz operasyon sunduğunu belirtti.

Şirkete göre modern uçak teknolojileri, havacılık kaynaklı emisyonların azaltılmasında en önemli araçlardan biri olmayı sürdürüyor.

Operasyonel maliyetlerde avantaj hedefleniyor

Lufthansa Group, daha standartlaştırılmış filo yapısının operasyonel açıdan da önemli avantajlar sağlayacağını öngörüyor. Şirket, bakım ve işletme maliyetlerinde düşüş, operasyonel esneklik, yedek parça yönetimi, teknik operasyonlar ve mürettebat lisanslama süreçlerinde verimlilik artışı bekliyor.

Yeni uçakların hangi Lufthansa Group hava yolu markaları ve merkezlerinde kullanılacağına ilişkin kararın ise henüz netleşmediği belirtildi.

Sipariş edilen uçak sayısı 232’ye ulaştı

Son siparişle birlikte Lufthansa Group’un toplam sipariş portföyü 232 uçağa yükseldi. Bunların 107’sini yeni nesil uzun menzilli uçaklar oluşturuyor.

Şirket, mevcut programı tarihindeki en büyük filo modernizasyon süreci olarak tanımlıyor.

Manşetler

Bodrum'da Euro devri: Lahmacun 30, hamburger 42 euro
Vize başvurularındaki kayıp para 350 milyar lira
Dünya Kupası, ABD otelleri için beklentileri karşılamadı
Tarihi yapılarda yangın yönetmeliği çıkmazı
Efeler Yolu Ultra Trail yarışları Birgi’de düzenleniyor
Turizm 2025 rakamlarını yakalamayı hedefliyor
Lufthansa Group 20 yeni uzun menzilli uçak siparişi verdi
Costa Cruises Türkiye'ye olan stratejik bağlılığını güçlendiriyor
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi