LOT'a mali danışman geliyor

Hazine Bakanı Yardımcısı Rafał Baniak , Bakanlığın 3-4 hafta içerisinde LOT Polonya Havayolları’nın özelleştirilmesi için bir mali danışman seçiyor.

VARŞOVA- Türk Hava Yolları’nın talip olduğu LOT Polonya Havayolları’nın özelleştirmesi yolunda önemli adımlar atılıyor. Hazine Bakanı Yardımcısı Rafał Baniak , Bakanlığın 3-4 hafta içerisinde LOT Polonya Havayolları’nın özelleştirilmesi için bir mali danışman seçmek istediğini PAP ‘a, Polonya Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada belirtti.
Baniak ,"3-4 hafta içerisinde sizler LOT için bir yatırımcı aramak yerine ,aktif sinyal verecek bir mali danışman seçmek isteyeceksiniz"dedi.
Buna ek olarak" İlk etapta sektör yatırımcıları tarafından şirketin satın alımı planlanıyor. Ancak bu işe yaramadığı takdirde, Varşova Borsası'nda girebilirsiniz. LOT hakkında görüşmek için istekli olan birkaç potansiyel yatırımcı sinyali var, ama bunlar sadece ön görüşmelerdir" dedi.
"Eğer sektörün özelleştirilmesi başarısız olursa, bu durumda halka arz’a dönebiliriz" - diye ekledi.
Hazine Müsteşarlığı, LOT’un satış planlamasını sürdürmekte ve şirketin bu yıl ki özelleştirme danışmanı Morgan Stanley ‘dir.
Ocak ayının sonunda,Türk Hava Yolları LOT’u satın alma konusuna ilgi duyduklarını açıkladı.Hazine Bakanlığı, Polonya’lı havayolu taşıyıcısı için ,Türkler tarafından medyada yapılmış kamu açıklamasına takiben, Aralık 2011 yılında, Hazine Bakanlığı ile Türk Hava Yolları şirketi ile görüşüldüğünü duyurdu. Buna ek olarak Bakanlık, aynı zamanda LOT Polonya Havayolları için ilgi duyan ikinci bir yatırımcı şirket olduğunu açıkladı.
LOT Başkanı Marcin Pirog’un Şubat ayında yaptığı açıklamada; Potansiyel yatırımcının logosuna izin verildikten sonra şirketin daha da gelişmesini sağlaması gerektiğini söyledi.Şirketin yürütme faaliyeti, kar elde etmek olduğunu ve LOT’un sektörel alanda yeniden yapılanacağını belirtti.
LOT 2010 yılında 163.1 milyon PLN ve 2011 yılında 145.5 milyon PLN kayıp kaydedildi. Bu yıl,şirket 52,5 milyon zł kar elde etmeyi planlamaktadır.
Havayolu hisseleri ; % 67.97 Hazine Bakanlığı , % 25,1 Bölgesel Ekonomi Fonu ve geriye kalan % 6.93 işçilere aittir.

 

Manşetler

Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor
Bodrum’da koşu turizmi: Yarı maratona 23 ülkeden sporcu
ITF 2026’da 17 bin ziyaretçi, 9 bin 405 B2B
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu