LONDRA- Londra"da bir restoran küresel ekonomik bunalımın etkilerini azaltmak için, yeni bir pazarlama taktiği geliştirdi. Londra"nın finans merkezindeki restoranda müşterilere yemeklerinin sonunda hesap getirilmiyor. Bunun yerine yedikleri yemeğe ne kadar değer biçtikleri soruluyor. Ekonomik kriz nedeniyle müşteri sayısının azalmasını önleyen bu taktik şimdilik işe yaramışa benziyor.
Londra"nın Farringdon semtindeki Little Bay adlı lokantanın önünde büyük bir grup, öğle yemeği için yer olup olmadığını soruyor.
Ancak lokanta tıka basa dolu.
Little Bay Restoranı'nın mutfağı öğle yemeğine gelenleri doyurmak için seferber olmuş.
Menüde fiyat bölümününse boş olduğu göze çarpıyor.
Bunun yerine, müşterilerden yedikleri yemeğe değer biçmeleri isteniyor.
Restoranın Sahibi Peter İliç, sonuçtan çok memnun.
İliç Çok olumlu tepkiler aldık. Müşteri sayısı iki kat arttı, birçok kişiyi kapıdan çevirmek zorunda kalıyorum. İyi kazanıyoruz, diyor.
Peter İliç müşterilerin yemeklerin asıl bedelinden daha fazla ödediklerini söylüyor.
İşletmeci, müşteri sayısı arttığı için uygulamayı uzatmayı düşünüyor.
Müşteriler ise fiyatı belirleme fikrinden memnun.
Bir müşteri Yemekler harika. Çok beğendim. Ne kadar ödeyeceğime henüz karar vermedim ama yüksek bir değer biçmeyi düşünüyorum, diyor.
Ekonomik durgunluğun İngiltere"de giderek derinleşmesiyle özellikle Londra"nın finans merkezinde hizmet sunan birçok lokanta büyük zarara uğradı.
İliç, ekonomik darboğaz nedeniyle bu yönteme başvurmuş.
Ekonomik bunalım ortamında müşterilerin paralarının karşılığında iyi hizmet almayı amaçladığını söyleyen İliç, diğer lokantalara da bu promosyon taktiğini öneriyor.
Manşetler
Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
Adana Lezzet Festivali "Yeşil Gastronomi" vizyonuyla açılıyor
Antalya’da çocuk futbolu, Junior World Cup başlıyor
T.C. kimlik kartları Müzekart oluyor
Dimitris Manikis: Türkiye Wyndham için önemli bir büyüme pazarı
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı