Litvanya'da Türk günleri alkışlandı

Litvanya'da bu yıl ilk kez düzenlenen Baltık Türk Günleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi Sema Ekibi de sahneye çıktı.

VİLNİUS - Litvanya'da bu yıl ilk kez düzenlenen Baltık Türk Günleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi Sema Ekibi de sahneye çıktı. Kotrinos Bajniçiay kilisesindeki sema ayini, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Gösteri öncesinde sema'nın ne olduğu ve yapılan hareketlerin ne manaya geldiği hakkında bilgi verildi.



Vilnius Belediyesi Başkan Yardımcısı Romas Adomaviçius, Konya Büyükşehir Belediyesine, böyle bir programda beraber ortaklaşa çalıştıkları için duyduğu mutluluğu ifade etti. Adomaviçius, gelecekte de birlikte benzer programların düzenlenmesini arzu ettiğini dile getirdi.
Bu arada Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki Belediye Meydanı'nda stant kuran Konya Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçileri Hazreti Mevlana ve Konya hakkında bilgilendirdi. Tasavvuf müziği konserinin de verildiği stantları yaklaşık 70 bin kişi ziyaret etti.


 

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”