Les Ottomans rekor fiyata Serdar Bilgili'nin oldu!

İstanbul Boğazı’nın ikonik yapılarından Les Ottomans’ın icra yoluyla satışına ilişkin ihale tamamlandı.

İSTANBUL -  İstanbul Boğazı’nın ikonik yapılarından Les Ottomans’ın icra yoluyla satışına ilişkin ihale tamamlandı. İhaleyi, başlangıç bedelinin yaklaşık 4.5 katını teklif eden BLG Varlık Yönetim A.Ş. kazandı.

İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından e-ihale yöntemiyle 23 Haziran’da başlayan açık artırma, 30 Haziran’da sona erdi.

İhaleyi, 3 milyar 200 milyon lira veren BLG Varlık Yönetim A.Ş. kazandı.

BLG Varlık Yönetim A.Ş. olarak ihaleye ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“BLG Varlık Yönetim A.Ş. olarak, borçlunun süreç boyunca ortaya koyduğu tüm haksız eylem ve söylemleri ile kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerine rağmen, ‘Les Ottomans’ olarak bilinen otelin icra ihalesinin 30.06.2025 tarihinde tamamlanmış ve ihale başlangıç bedelinin yaklaşık 4,5 katı bedelle, 3.200.000.000 TL üzerinden şirketimiz adına ihale edilmiştir.

BLG Varlık Yönetim A.Ş olarak, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya ve portföyümüzdeki varlıkları etkin şekilde yönetmeye kararlılıkla devam edeceğiz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

BLG Varlık Yönetim A.Ş.” 

Les Ottomans bugün ihaleye çıkıyor! Ünal Aysal için karar anı

ÜNAL AYSAL: DEĞERİ 180 MİLYON DOLAR DEMİŞTİ

Unit Group Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal, “Bu sürede ihale yapılacak ve herkes katılacak belki de Serdar Bilgi değil başka bir şirket daha iyi bir fiyat verecekti. İkinci konu ihaleye çıkılan rakam çok düşük bir rakam. Bizim serbest değerlendirme kurullarından aldığımız rapora göre buranın piyasa değeri 178-180 milyon dolar civarında. Sıradan eski yalılar 150 milyon dolara satılıyor. Burası yepyeni bir yer. 180 milyon dolar değeri olan bir yer için bugün 35-50 milyon dolar civarı bir rakama gidiyor. Yani bir üstüne çökme operasyonu var. Zaten operasyonun bu kadar hızlı yapılmış olması üstüne çökme operasyonuyla işaretlendiriliyor” demişti.

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı