Latife Hanım Köşkü açılıyor

Önümüzdeki günlerde halka açılacak olan Latife Hanım Köşkü'nde ilk etkinlik Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği resepsiyonu oldu.

İZMİR -Karşıyaka Belediyesi tarafından önce kamulaştırılan, daha sonra da restore edilen ve önümüzdeki günlerde halka açılacak olan Latife Hanım Köşkü'nde ilk etkinlik Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği resepsiyonu oldu.




Aslına uygun olarak restore edilerek bahçesi yeşillendirilen köşkün içerisi de Atatürk döneminde kullanılan ev eşyalarıyla donatıldı. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından Atatürk, annesi Zübeyde Hanım ve eşi Latife Hanım'ın balmumu heykelleri yapılarak, anı evi olarak açılacak olan köşk içine konuldu.




Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kaymakam Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nezih Suluhan, Bosna- Hersek Fahri Konsolosu ve Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Kemal Baysak, meclis üyeleri ve davetliler ile Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan ülkelerin grup liderleri ile yöneticileri katıldı. Yapılan konuşmalarda, şenliğin dostluğun perçinlenmesine yaptığı katkılar vurgulanarak, dünya barışına etkileri belirtildi. Birçok dilin konuşulduğu resepsiyonda, Türk konukseverliği örnekleri yaşandı, müzik başlayınca notaların ritmiyle danslar edildi.

Resepsiyon sonrası köşkü gezen konuklar çok etkilendiklerini belirterek, "Çok özenle hazırlanmış, bu tesisi görmek bizleri çok etkiledi" dedi.

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı