Laodikya antik kentine turist akını

Denizli Belediyesi´ne devir edilen Laodikya antik kenti, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Laodikya’yı sekiz ayda 47 bin 724 turist ziyaret etti.

DENİZLİ- Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Belediyesi arasından imzalanan protokolle 19 Ağustos 2008´de Denizli Belediyesi´ne devir edilen Laodikya antik kenti, o tarihten bu yana yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Laodikya’yı sekiz ayda 47 bin 724 turist ziyaret etti. Kenti, belediyeye devir edilmesinden sonra geçen tam 4 yıllık süreçte, 2009´da 58 bin 595, 2010´da ise 78 bin 253 turist, 2011´de 112 bin 548 turist gezdi.



Özellikle antik kentte son dönemlerde bulunan tarihi ve kültürel eserler, aydınlatma, kazı çalışmaları, güvenliğinin sağlanması ve ulaşım yolunun iyileştirilmesi gibi faktörler, Laodikya´yı önemli turizm merkezlerinden biri haline gelmeye başladı.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya hakkında görüşlerini aktararak, antik kentin gelecekte Denizli´nin Pamukkale gibi çok önemli bir kültür mirasına daha sahip olacağını söyledi. Medeniyetler tarihinde Laodikya´nın çok önemli bir merkez olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Laodikya çok önemli bir yer. İncil´de bahsedilen 7 kilisenin birisi buradadır. Ayrıca Anadolu´nun Efes kadar büyük antik kenti Laodikya´dır. Anadolu´nun en büyük stadyumu burada bulunuyor. 10 bin dönüm arazi üzerine kurulan bir yer ve 9 yıldır kazı çalışmaları sürüyor. Belki yüzlerce yıl kazı çalışması devam edecek. Denizli´nin böyle bir antik kente sahip olması tarihi zenginliktir. Bizler, yerel yöneticiler olarak bu tarihi eseri gün yüzüne çıkartıp koruyarak eksiksiz şekilde gelecek nesillere aktaracağız. Bölgeyi turizmde cazibe merkezi haline getirmekle sorumluyuz. 4 yıl öncesine kadar antik kente hiç turist gelmezdi. Şimdi ise yılın yılda ortalama 110 bin turist kenti geziyor. 4 yıl önce ´yılda 110 bin turist antik kenti gezecek´ deseydik kimse inanmazdı. 10 yıl sonra ise ´antik kente yılda en az 10 milyon turist gelecek´ diyoruz. Bunu da başaracağımızı göreceğiz." dedi.
Başkan Zolan, Laodikya´da Türkiye´de görülmeyen ve şu ana kadar yaşanmayan yoğunlukla bir kazı çalışması yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Manşetler

Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti