La Laguna (Tenerife),megafonlu turist grubunu yasakladı

Belediye Meclisi, yönetmelikle, rehberlerin megafon ve hoparlör kullanması yasaklanacak ve tarihi merkezin yaya alanları ile kültürel bölgelerinde bisiklet ve scooter kullanımı yasağı güçlendirilecek.

LA LAGUNA - San Cristóbal de La Laguna (Tenerife) Kent Konseyi, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Venedik , Toledo veya Barselona gibi diğer Avrupa şehirlerinin izinden giderek, tarihi merkezindeki turist yoğunluğunu azaltmak istiyor .

Atlántico Hoy'a göre , Belediye Meclisi, Drago Verdes Canarias tarafından desteklenen ve yerel yönetim (PSOE-CC) ile mutabık kalınan, turistik faaliyetleri düzenleyen yeni bir yönetmeliğin temelini oluşturacak bir önergeyi onayladı. Uygulanacak başlıca kısıtlamalar arasında, rehberli turist ziyaretleri için 25 ila 30 kişi sınırı yer alıyor .

Ayrıca yönetmelikle, rehberlerin megafon ve hoparlör kullanması yasaklanacak ve tarihi merkezin yaya alanları ile kültürel bölgelerinde bisiklet ve scooter kullanımı yasağı güçlendirilecek.

Drago Verdes Canarias Belediye Meclisi Üyesi Carmen Peña, "La Laguna'nın bir sahne dekoru haline gelmemesi" gerektiğini ve her türlü turistik faaliyetin "sakinlerinin günlük yaşamına saygı duyması" gerektiğini vurguladı.

Manşetler

Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi