Kuşadası'nda kurulan kamp alanı sezona hazırlanıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde yapılan "Ada Camping" içerisinde sosyal etkinlik alanları, restoran, kafe ve marketin de bulunacağı kamp alanı yaz sezonuna hazırlanıyor.

İZMİR - Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından Kuşadası’nı Covid-19 salgını sonrası ortaya çıkan "yeni turizm" anlayışının merkezi haline getirmek için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde Davutlar Mahallesi Sevgi Plajı’ndaki 25 dönümlük alanda yapımı süren "Ada Camping" isimli kamp ve karavan alanı yaz sezonuna hazırlanıyor.

Dolgu ve tesviye çalışması yapılan kamp ve karavan merkezinde, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’ne bağlı ekiplerce bir yandan da elektrik ve internet altyapısı kuruluyor. Kamp alanı tamamlandığında, 90 standart çadır, 15 glamping çadır ve 24 karavanı aynı anda ağırlayacak. İçerisinde market, duş kabinleri, sosyal donatı ile çocuk oyun alanı, yemek pişirme ünitesi ve otoparkın da bulunacağı Ada Camping, Kuşadası’nda, doğayla iç içe tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler için yeni cazibe merkezi haline gelecek.

“AMACIMIZ TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRMAK”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, pandemi ile birlikte kamp ve karavan turizminin tüm dünyada giderek ilgi gören bir tatil türü olduğunu belirterek, “Kuşadası sahip olduğu eşsiz denizi ve doğasıyla turistlere birçok alternatif sunma kapasitesine sahip bir kent. Bizim amacımız, alternatif turizm çeşitliliğini artırmak ve kentimizi yeni turizmin merkezi haline getirmek” diye konuştu.

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı