KUŞADASI- Kuşadası Ege Ports Limanı'na günübirlik turist getiren Sky Wonder adlı yolcu gemisi, düzenleyeceği promosyonlu turlar için yerli ve yabancı yolcuları indirme ve bindirme işlemlerini Kuşadası ile Antalya'dan gerçekleştirecek.
Geminin tur programı dört günlük olacak.
Turizm sezonunun uzamasıyla birlikte seçenekleri artırmaya yönelik girişimler sonuç verdi. Sezonun başında Kuşadası Körfezi'nde karaya oturan Sky Wonder, kasım ayının sonuna kadar düzenlediği promosyonlu turlarına Kuşadası'ndan başlayacak.
606 kabinde 1550 yolcu taşıyan 608 personele sahip, herşey dahil sistemiyle çalışan Sky Wonder, dört gecelik turlarının ilki için yolcularını Kuşadası'ndan almak üzere limana yanaştı.
Turu tamamlayan yaklaşık bin yolcusunu almak üzere Ege Ports Limanı'na gelen gemi, ilk seferinde 56'sı Türk, bin yolcusuyla Atina, Santorini, Girit ve Rodos'u gezecek.
Daha sonra Antalya Limanı'na yanaşacak olan gemide Türk yolcular vizesiz yolculuk edecek. Sky Wonder'in bu şekilde kasım ayının sonuna kadar yaklaşık 14 bin yolcuyu ilçeye getirmesi bekleniyor.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, gemi turlarının kış aylarında da sürmesinin ilçeye önemli bir hareketlilik sağlayacağını söyledi.
Gemi turlarının Kuşadası'nda başlayıp Antalya'da biteceğini bildiren Esen, şunları kaydetti:
"Turlar yine Antalya'dan başlayıp Kuşadası'nda sona erecek. Gemiye binmek isteyen yerli ve yabancı turistler Geminin kalkış ve dönüş tarihi arasındaki iki gün Kuşadası'nda kalacak.
Turistik tesislerin, iş yerlerinin kasım ayının sonuna kadar açık kalmasını öneriyorum. Eğer bu gemi programı başarılı olursa ve tatilciler sorun yaşamazsa önümüzdeki yıl Kuşadası çıkışlı gemi turu sayısı artacaktır. Kış aylarında da turizmi hareketlendirecek arayışlarımıza bunun gibi birkaç aktivite daha eklersek sezon sonunda iş yerini kapatıp gidenleri, sokaklarımızın terk edilmiş duygusu veren görünümünden kurtarmış olacağız."
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri