Kuş evleri İstanbul Üniversitesi'nde

Türkiye'nin çeşitli yörelerini süsleyen “Sırça Köşkler, Kuş Evleri ve Sebilleri” İstanbul Üniversitesi'nde açılan sergi ile meraklılarının gözleri önüne serildi.

İSTANBUL- Tarih boyunca Türkiye'nin çeşitli yörelerini süsleyen “Sırça Köşkler, Kuş Evleri ve Sebilleri” İstanbul Üniversitesi'nde açılan sergi ile meraklılarının gözleri önüne serildi.
İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Cam, Seramik ve Çinicilik Programı Öğretim Görevlisi Özlem Özer Tuğal koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Ecdadımızın Merhametli Yüreğindeki Sırça Köşkler-Kuş Evleri ve Sebilleri” sergisi, İÜ Rektörlük Binası Sergi Alanı’nda, YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ile Irak Sağlık Bakanı Dr. Majeed H. Jameel tarafından açıldı.



Çıdam Seramik ve Goccia Mosaico tarafından desteklenen serginin açılış konuşmasını YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet yaptı. YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, hayvan sevgisi ve ortak yaşam üzerinde durduğu konuşmasında, medeniyetimizin bu güzel özelliklerinin nesilden nesile aktarılması gerektiğini ifade etti. Sergide emeği geçen herkese şükranlarını ileterek böyle bir insani davranışın üniversitemiz bünyesinde sanat ile birleştirilerek ortaya konmasından mutluluk duyduğunu söyledi ve sözü İstanbul Üniversitesi’ni ziyaret eden Irak Sağlık Bakanı Dr. Majeed H. Jameel’e bıraktı. Jameel de böyle insani ve kültürel özellikleri barındıran bir etkinliğin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek emeği geçen öğretim üyeleri ve öğrencilerine teşekkür etti.



Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesini kesen YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Irak Sağlık Bakanı Dr. Majeed H. Jameel, TBYMO Müdürü Prof. Dr. Umay B. Fırat, Öğretim Görevlisi Özlem Özer Tuğal ve öğrenciler davetlilerle birlikte sergiyi gezdiler.
Gençlerin sosyal sorumluluk bilinçlerini güçlendirmek, hoşgörü, adalet, cesaret ve kuvvet sahibi olmalarına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen projenin sonunda hazırlanan sergide, kuşların sığınabilecekleri yuvalar, su içip yıkanabilecekleri sebiller ve su kapları gibi eserler yer alıyor.
İÜ Rektörlük Binası Sergi Alanı’nda 30 Eylül 2011 Cuma gününe kadar görülebilecek.
İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?