ARDAHAN- Ardahan'ın temel geçim kaynağı olan Tarım ve Hayvancılık konusunda lokomotif görevinde bulunan Göleli iş adamı Cavit Çomak, Başbakan Erdoğan ve Tarım Bakanı Eker'in ithal hayvan politikasına sıcak bakıyor.
Ardahan'da hayvancılık potansiyelini en iyi şekilde değerlendiren, kamuoyuna verdiği güvenle 40 yıldır hayvan üreticilerinin ilk tercihi olan ve sevilen bir isim olan Cavit Çomak, yıllar önce Ardahanlı üreticinin elinden hayvanları alıp ödeme yapmayan cambazların da önüne geçti.
Ardahanlı üreticilerin elinde bulunan hayvanları üreticiler lehine en iyi şekilde değerlendirmesine vesilen olan Cavit Çomak, Maret, Pınar ve Kar Et gibi büyük firmalarla uzun yıllardır düzenli bir şekilde çalışıyor.
İş adamı Cavit Çomak; Fiyatların artması ve ithalin yapılması, dişi düvelerin satılması ve kesiminden kaynaklandığını ileri sürdü. Çomak; "Yetkililer bunun önüne geçmeli ve vatandaşı bu konularda bilinçlendirilmelidir" dedi.
Batının, Serhat bölgesinde yetişen hayvancılığa rağbet ettiğini açıklayan Canlı Hayvan Tüccarı Cavit Çomak, "Yetkililer Ardahan'da hayvancılığı modern bir şekilde yapabilecek ailelere yönelik proje çalışması üzerinde durmalıdır. Yani bu işi yapabilecek pilot aileler seçilmelidir, krediler ve hibeler bu düzenleme çerçevesinde dağıtılmalıdır" dedi.
Ardahan'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hafta sonu da çalışmasını isteyen Çomak, Ardahan'da patates üretilmiyor ya da lahana satılmıyor. Bizim burada hemen hemen her vatandaş rızkını hayvancılıktan kazanıyor. Cumartesi ve Pazar günleri de Ardahan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün açık olması gerekir ki vatandaş resmi evraklarını düzenleyebilsin, ya da İl Müdürlüğü nöbetçi koyması gerekmektedir. Yine ilçeler arası hayvan sevkiyatında yaşanan sorunların giderilmesi halinde bölgemizde hayvancılığın gelişmesi önemli ölçüde artacaktır" dedi.
Ardahan Valisi Mustafa Tekmen’in hayvancılık üzerinde yaptığı çalışmalara dikkat çeken Çomak; SERKA kapsamında ele alınan Turizm ve hayvancılığın önemli iki proje olduğunu, bu iki projenin hedeflendiği gibi hayata geçirilmesi durumunda Ardahan’ın kurtuluşu söz konusu olabileceğini iafade etti.
Vali Tekmen’in çalışmalarını çok beğendiğini söyleyen Çomak, hayvancılık üzerinde yapılan proje çalışmalarında kendilerinin de haberdar edilmesini istedi. Çomak, Ardahan’da Hayvan Borsasını yöneten isim olarak tanınıyor.
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?