Kumluca kazısına hizmet binası

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan Radiopolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını hızlandırmak amacıyla hizmet binası inşa edilmeye başlandı.

ANTALYA -Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan Radiopolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını hızlandırmak amacıyla hizmet binası inşa edilmeye başlandı.

Antik kentte haziran ayında başlayacak yeni dönem kazı çalışmalarının veriminin artırılması ve yeraltından çıkarılan malzemelerin muhafazası için çok amaçlı binanın önemli olduğu bildirildi. Bölgedeki kazı çalışmalarını Kumluca Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü gerçekleştiriyor. İki katlı olması düşünülen hizmet binasının haziran ayı başlarında kazı ekibine teslim edileceği bildirildi. Bina yerinde incelemede bulunan Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. İsa Kızgut ve öğretim görevlisi Süleyman Bulut, uygunluk raporunu verdiklerini açıkladı.

 

Kazı çalışmalarının başladığı günlerden beri böyle bir binaya ihtiyaç duyduklarını ve bunu Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya ilettiklerini ifade eden Kızgut, "Kazı çalışmalarına katılan ekiplerin kalma sorununu bu bina ile çözmüş olacağız. Ondan da önemlisi çıkan malzeme ve seramikleri muhafaza edebileceğiz" dedi.

 

Yapılacak bina hakkında bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da binanın iki kattan oluşacağını, birinci katında depo ve yatakhane, mutfak, 2. kat da ise idari kısmın yer alacağını belirtti.

 

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri