Kumburgaz'da çekek temizliği

İstanbul Zabıta Daire Başkanlığı7 km.lik Kumburgaz ve Kamiloba sahil şeridinde deniz içinde monte edilmiş 200 adet sandal çekeğini temizledi.

İSTANBUL-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğü koordinesinde Silivri Liman Başkanlığı, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve Kumburgaz Belediyesi görevlilerinin katılımı ile oluşturulan ekiplerce 7 km.lik Kumburgaz ve Kamiloba sahil şeridinde deniz içinde monte edilmiş vaziyette bulunan yaklaşık 200 adet sandal çekeği yapılan çalışmalar ile kaldırılarak temizlenerek, daha temiz ve güvenli olarak tüm İstanbulluların kullanımına sunuldu.

 



İstanbul Büyükşehir Belediyesinden şu açıklama yapıldı:
B.Çekmece İlçesi, Kumburgaz Merkez Mahallesi ve Kamiloba sahilinde deniz içinde kıyıya 5-6 metre mesafede demir kazıklara monte edilmiş sandal çekeği bulunduğu, bu çekçeklerin deniz dibinde paslanma ve kirliliğe neden olduğu, yaz mevsiminde denize giren vatandaşlar için tehlike oluşturduğu için Valiliğe ve Belediyemize şikâyet konusu yapıldığı, ayrıca bahse konu çekçeklerin izinsiz yapıldığı ve 618 sayılı Limanlar Kanunun 4-5. maddeleri ve bu husustaki Bakanlar Kurulunun 07.08.1978 tarih ve 7/16349 sayılı kararına aykırı olduğundan söz konusu çekçek ilgililerine Kumburgaz İlk Kademe Belediyesince tebligat yapıldığı belirtilerek 3621 sayılı Kıyı Kanunun 14.maddesine istinaden 3194 sayılı İmar Kanunu ilgili maddeleri gereği Kumburgaz İlk Kademe Belediyesinin imkanlarının yetersiz olması nedeniyle Başkanlığımızca ekip ve ekipman desteğinin sağlanarak kaldırılması talep edildi. Başkanlığımız Zabıta Tedbir Müdürlüğünce, B.Çekmece İlçesi, Kumburgaz sahilinde 7 km uzunluğundaki alanda bulunan yaklaşık 200 adet sandal çekeğinin yıkım işlemi Zabıta Tedbir Müdürlüğümüz koordinesinde Belediyemiz Zabıta Daire Başkanlığı, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Silivri Liman Başkanlığı yetkilileri ve diğer ilgili birimlerin katılımı ile 12/03/2008 Çarşamba günü gerçekleştirilerek temizlendi ve söz konusu alan tüm İstanbulluların daha güvenli ve daha temiz bir şekilde kullanımına sunuldu.

 



Ayrıca, Gaziosmanpaşa İlçesi, Haraççı İlk Kademe Belediyesi sınırlarında Kanlıgöl Mevkiinde yeni yapılmış işgalsiz vaziyette bulunan ve Sazlıdere Su Havzası Uzun Mesafeli Koruma Alanında Mera vasıflı parsel üzerinde yapılan gecekondu inşaatının 775 sayılı yasanın 18.maddesi gereğince yıkım işlemi Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğü koordinesinde ilgili birimlerin katılımı ile 13/03/2008 Perşembe günü sabahın erken saatlerinde güvenli bir şekilde gerçekleştirildi.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri