Kruvaziyerde salgın alarmı: 100'den fazla yolcu hastalandı

Cunard şirketine ait Queen Victoria kruvaziyerinde tatile çıkan 100'den fazla yolcu gemide yayılan salgın sonucunda hastalandı. Gemideki bin 824 yolcudan 116'sı bir tür mide-bağırsak salgını ile mücadele ediyor.

LONDRA - Cunard şirketine ait Queen Victoria kruvaziyerinde tatile çıkan 100'den fazla yolcu gemide yayılan salgın sonucunda hastalandı. Gemideki bin 824 yolcudan 116'sı bir tür mide-bağırsak salgını ile mücadele ediyor. Cunard şirketine ait Queen Victoria kruvaziyerinde seyahat eden bin 824 yolcudan 116'sı yani toplam yolcuların yüzde 6'sı gemide yayılan bir mide-bağırsak enfeksiyonu ile mücadele ediyor.
On beş mürettebat üyesinin de hasta olduğu ve ana belirtilerin ishal ve kusma olduğu bildirildi. 2007 yılından bu yana hizmet veren Queen Victoria, 11 Ocak'ta Southampton'dan 107 gecelik bir dünya yolculuğuna çıktı. Nisan ayı sonunda İngiltere limanına dönmesi bekleniyor.



Salgının nedeninin bilinmediği bildirildi. Gemi Sağlık Programı ise “durumu uzaktan izliyor”.
Salgına yanıt olarak mürettebat, geminin salgını önleme ve müdahale planına göre temizlik ve dezenfeksiyon prosedürlerini artırdı. Geminin hasta yolcuları ile mürettebat karantinaya alındı.

Kruvaziyer şirketinin sözcüsü, “Cunard, Queen Victoria'da bazı misafirlerin mide-bağırsak hastalığı belirtileri bildirdiğini doğruladı. Gemideki tüm misafirlerin ve mürettebatın refahını sağlamak için geliştirilmiş sağlık ve güvenlik protokolleri derhal etkinleştirildi." açıklamasında bulundu.

Manşetler

11.000 Alman tatilci en beğendiği otelleri belirledi
Taş Tepeler’de yeni bulgular Neolitik Döneme ışık tutuyor
Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!