ANKARA -Ekonomik kriz Türk sineması için büyük önem taşıyan üç büyük film festivaline devletin sağladığı desteğe de darbe vurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Altın Koza, Antalya Altın Portakal ve 5"nci Uluslar arası Avrasya Film Festivali"ne 2009 yılında 2 milyon 500 bin TL destek verilmesine karar verilmesine rağmen, bütçedeki kaynak azalması nedeniyle 1 milyon 300 bin TL ödendiğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan"ın film festivallerine sağlanan kaynağa ilişkin soru önergesini yanıtladı. Atılgan, Ülkemizde sinema denilince akla gelen iki önemli festivalden birisi olan Adana Altın Koza Film Festivali"nin 16"ncısı 8-13 Haziran tarihlerinde Adana"da gerçekleştirilmiştir. Türk sinemasının bugünlere gelmesinde önemli sanatlar katkılar sağlamış olan Altın Koza Film Festivali"ne Bakanlığınız tarafından ne kadar kaynak tahsis edilmiştir? Aynı şekilde Antalya Altın Portakal Film Festivali"ne bakanlığınızın fon katkısı ne kadardır? diye sordu.
KRİZ FESTİVALLERE DESTEĞİ YÜZDE 50 ORANINDA AZALTTI
Bakan Günay ise verdiği yanıtta, 2008 yılında Adana Altın Koza Film Festivali"ne 500 bin, 45"nci Antalya Altın Portakal Film Festivali ile birlikte 4"ncü Uluslar arası Avrasya Film Festivali ve 2008 Avrasya Film Market adlı etkinliklere 3 bin 500 TL destek verildiğini bildirdi. Günay, 2009 yılına ilişkin film festivallerine sağlanan destekle ilgili şu bilgileri verdi:
2009 yılında; Adana Altın Koza Film Festivali"ne 250 bin TL, 46"ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali ile beraber 5"nci Uluslar arası Avrasya Film Festivali ve 2009 Avrasya Film market adlı etkinliklere 2 milyon 500 bin TL destek verilmesine karar verilmiş olup bütçedeki kaynak azalması nedeniyle 1 milyon 300 bin TL ödenmiştir.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı