Kotil: THY'de vizyoner düşünüyordum

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil: Türkiye'de İnsanlar başarıya çok aç. Türkiye'nin şu anda çok iyi eğitilmiş elit insanlara ihtiyacı var

PARİS- Türk Hava Yolları'nda vizyoner düşünmeyi öğrendiğini dile getiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, "Türkiye her konuda çok iddialı. Bu coğrafyada olmak bunu gerektiriyor. İnsanlar da çok aç başarıya. Türkiye'nin şu anda çok iyi eğitilmiş elit insanlara ihtiyacı var." dedi.
Fransa'nın başkenti Paris'te Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Paris Temsilciliğince düzenlenen "THY'nin Başarı Hikayesi" adlı konferansa katılan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Türk girişimcilerle Türk Hava Yollarında (THY) yaşadığı yöneticilik tecrübelerini paylaştı.

THY gibi büyük çapta bir şirketi yöneterek önemli tecrübe kazandığını belirten Kotil, "THY'de vizyoner düşünmeyi öğrendim. Türkiye her konuda çok iddialı. Bu coğrafyada olmak bunu gerektiriyor. İnsanlar da çok aç başarıya. Türkiye'nin şu anda çok iyi eğitilmiş elit insanlara ihtiyacı var. Bu elitten kastımız, çocukluğundan bu yana bir şeyler yapmaya çalışan cin gibi insanlar." diye konuştu.

THY'nin dünyada önde gelen bir havayolu şirketi olduğunu vurgulayan Kotil, "Şu anda büyüklük olarak uluslararası havayolu şirketleri arasında ilk 10'dayız. Türkiye 2023 gelmeden ilk 10'a girdi. Yetmez tabii ki çünkü 2023'te birinci olması gerekiyor. Başarı herkesin biraz kendini motive etmesinden geçiyor." ifadelerini kullandı.

Konferansa, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu, MÜSİAD Paris Şubesi Başkanı Hakan Kalaycı, Paris Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ahmed Bakcan ile Fransa'da yaşayan Türk girişimciler katıldı.

Yeni Şafak

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?