Korona virüsü Altınbeşik Mağarası'na ziyareti bitirdi

2019 yılında 69 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Altınbeşik Mağarası turistlerin can güvenliği ve sağlığı nedeniyle kapanınca doğa harikası sessizliğe büründü.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Turizme büyük darbe vuran korona virüsü Antalya’nın İbradi ilçesindeki Altınbeşik Mağarası ziyaretini bitirdi. 2019 yılında 69 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği mağara turistlerin can güvenliği ve sağlığı nedeniyle kapanınca doğa harikası sessizliğe büründü.


MAĞARACILAR KEŞFETTİ
Ibradi Milli Parklar Parklar Müdürlüğü içinde bulunan Su Içi Mağarasi 1967 yılında mağara bilimci Timuçin Aygen tarafindan keşfedildi. Aspeg ile Çekyalı‘dan oluşan 20 mağara bilimcisi 2015 yılında Altinbeşik Mağarası içinde beşinci su içi gölünü bulundu.


MILYONLARCA YıLDA OLUŞAN DOĞA HARIKASı
Mağaranın keşfi sonrası Antalya’ya gelen yerli ve yabancı tuistler buraya akın ettiler. Altınbeşik Mağarası'nı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler ingilizce, Almanca, Rusça bilen cankurtaran rehberler eşliğinde botlarlarla gezmeye başladılar. Mağara içinde bulunan ve milyonlarca yılda oluşan Altınbeşik Mağarası her yıl yüzlerce turist çekti.
 

TURİSTLERİN SAĞLIĞI İÇİN KAPANDI
İbradi Belediye Başkani Serkan Küçükkuru, ''Dünyanin ikinci büyük , ülkemizin en büyük su içi mağarasını ziyareti korona virüsü nedeniyle belirli bir süre ziyarete kapattık. Amacımız ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin can güvenliği ve sağlıdır” dedi.

Manşetler

Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor
Turist artışında OECD ülkelerinde dördüncü sıradayız
2026’da aşırı turizmin öne çıktığı 8 destinasyon
İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişimi
FAA’dan bazı Boeing 737 MAX uçakları için çatlak kontrolü