Köprülü Kanyon'da Ruslar rafting ve kanocuları sevindirdi.

22 Haziran sonra turizm sezonunun başlaması ile Karabük Beşkonak Köprülü Kanyon da 17 kilometrelik doğal su parkurunda Raftingte Rus turisti hareketliliği Köprülü Kanyon'da devam ediyo

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'nın alternatif turizmde en ayrıcalıklı yeri olan Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyonda rafting ciler Rus turist  bereketi yaşıyor. Geçen yıl Pandemi kısıtlamaları kapsamında yüzde 74 oranında Alman ve Avrupalı turist kaybı yaşayan 41 su sporu   rafting  işletmecisi, 22 Haziran sonra turizm sezonunun başlaması ile Karabük Beşkonak Köprülü Kanyon da  17 kilometrelik doğal su parkurunda Raftingte Rus turisti hareketliliği Köprülü Kanyon'da devam ediyor. 

Karabük Beşkonak Köprülü Kanyon  Rafting Su Sporu Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, 2020 de pandemi kısıtlamalarında  kaybettikleri Alman ve Avrupalı turist kaybını bu sene Rus , Polonya, Romanya, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) , Almanya ve Avrupa'da yaşayan gurbetçiler ile Arap ülke turistleri ve Baltık ülkeleri ile Alman turistlerle telafi ettiklerini söyledi.

Refik Armağan, '' Bu sene Beşkonak Köprülü Kanyonda Rus turist hareketliliği raftinci ve kanocuların yüzünü güldürdü.Bölgemize rafting için gelen turistlerin yüzde 65'ini,  Ruslar oluşturuyor. Bu sene Yerli turist rafting yapmada yüzde 15 seviyesinde kaldı. Gurbetçilerde raftingcilerin yüzünü güldürdü. Raftingde Alman, gurbetçi  ve Almanya ve İngilterede ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Müslüman Arap ve Acemlerin oranı yüzde yüzde 15 seviyesinde. Yüzde 5'i de diğer milletlere ait. Bu sezon raftingciler  çok yoğun Rus turist hareketliliği yaşadı. Bölgemizde çok kuvvetli hava muhalefeti yaşanmadığı sürece  Rus turistlerin 20 Kasım'a kadar  sürmesini bekliyoruz. ''dedi. 

Bu sene takriben 600 bin yerli ve yabancı turistin Beşkonak Köprülü Kanyon Da rafting yaptığını belirten Refik Armağan, rafting ve  kano su sporu ndan yıllık ülke ekonomisine  15 milyon Euro döviz girdisi sağlandığını sözlerine ekledi. 

Manşetler

Taş Tepeler’de yeni bulgular Neolitik Döneme ışık tutuyor
Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek