Konutta fahiş artışa ceza: 117 emlakçıya ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı, konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağı yönündeki haberler üzerine konutta fahiş artış yapan emlakçılar için harekete geçti.

ANKARA -Ticaret Bakanlığı, konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağı yönündeki haberler üzerine konutta fahiş artış yapan emlakçılar için harekete geçti. Yapılan denetimlerde bir emlak işletmesine yapılan denetimde 117 emlakçıya 11 milyon 700 bin TL para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü, konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağı yönündeki haberler üzerine fahiş fiyat artırımları yapan emlakçılar için harekete geçti.

Konut fiyatlarında fahiş artış yapan emlakçıya idari para cezası uyguladı.

100 bin lira ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı yapılan denetimlerle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakanlık, açıklamasında “Emlak ilan fiyatında fahiş artışına giden bir emlak işletmesine geçen hafta denetim yapmış ve 100.000 TL idari para cezası uygulamıştır” denildi.

117 emlak işletmesi tespit edildi

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat uygulayan emlakçılara cezai işlemlere bugün itibariyle başladı. İlan platformlarında fahiş arttırım yapan emlakçılar tek tek tespit edildi.

Fiyat değişimlerini yakında takip eden Bakanlık paylaşımında şu bilgilere yer verdi: 

“Eylül ayı içinde ilan fiyatlarında fahiş artışı yapan 117 emlak işletmesi daha tespit edilmiş olup, her bir emlak işletmesine 100.000 TL olmak üzere, toplam 11.700.000 TL idari para cezası uygulanmasına bugün itibarıyla başlanmıştır.

Ticaret Bakanlığı tarafından, ilan platformlarındaki fiyat değişimleri yakından takip edilmeye devam edilecek olup, kredi faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çevirmeye çalışan ve ilan fiyatında fahiş artışa giden emlak işletmelerine gerekli idari cezaların uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir.” 

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı