Konkordato ilan eden 9 AVM'nin kaderi belli oldu!

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak bazı firmalar zor duruma girdi. 9 AVM'nin konkordato ilan etmesinden sonra yaşananlar ortaya çıktı

İSTANBUL - Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak bazı firmalar zor duruma girdi. 9 AVM'nin konkordato ilan etmesinden sonra yaşananlar ortaya çıktı
Almanya’da ikamet eden Türk İşadamı Mehmet Gezer’e satılan ve geçen haftalarda mahkeme kararı ile konkordato süreci başlayan AVM’lerle ilgili Perakende Günleri 2024’te açıklamalarda bulunan Multi Türkiye Genel Müdürü Ertuğrul Acar ve Mehmet Gezer’in oğlu Furkan Gezer, konkordatoda üçüncü aşamaya gelindiğini açıkladı.

1 YILLIK KESİN MÜHLET DEVAM EDİYOR

Yıllık 83 milyon ziyaretçiye ulaştıklarını ve borçlarını çevirebilecek duruma geldiğini söyleyen Furkan Gezer, “AVM’lerimiz yıllık 83 milyon ziyaretçi ağırlıyor. Finansal durumu da düzeliyor. Kurda yaşanan stabil durum ve artan ziyaretçi sayıları nedeni ile AVM’lerimiz kendilerini çevirecek duruma geldi. Borç yapılandırması konusunda da mahkeme pozitif bir süreçte ilerliyor. Biz Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Değil AVM satmak, iflas etmek yeni AVM satın almayı planlıyoruz” diye konuştu. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi; Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Çamlık, Forum Aydın, Forum Erzurum, Forum Kapadokya, Forum Ankara, Gordion ve Forum Magnesia’nın sahibi olan ve aynı isimle anılan şirketler için toplam 28 milyar TL borcu yüzünden konkordato kararı almış ve bir yıllık kesin süre vermişti.

350 MİLYON EURO YATIRIM PLANLANIYOR

Türkiye’de olmayan markalar ile de görüşmelerin sürdürdüğünü bazı markaları tekrar Türkiye pazarına sokmak istediklerini söyleyen Furkan Gezer, AVM’lerde renovasyon çalışmaları da yaptıklarını ve bunun için toplamda 100 milyon Euro yatırım planladıklarını kaydetti. Gezer yenilenebilir enerji gibi yatırımlar için de 200-250 milyon Euro olmak üzere 350 milyon Euro yatırım planladıklarını dile getirdi. Alman İşadamının oğlu olan ve Forum AVM’lerin de Yönetim Kurulu Üyesi olan Furkan Gezer, Almanya’nın yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde 10’dan fazla ticari gayrimenkul işlettiklerini ve bu anlamda AVM yatırımına da yabancı olmadıklarını söyledi.

Manşetler

Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"