Knidos Antik Kenti kazılarına engelli öğrenciler katıldı

Kurum Müdürü Eylem Tan, “Knidos Antik Kenti ören yerine düzenlediğimiz gezide, kazı alanında simülatif kazı çalışmalarına katılan engelli öğrencilerimiz kaliteli zaman geçirdiler.

DATÇA - Özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi öğrencileri için Muğla'nın Datça ilçesindeki Knidos Antik Kenti’ne gezi düzenlendi. Özel bireyler kazı çalışmalarına katılarak tarihle iç içe bir gün geçirdi.  

Özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi tarafından hazırlanan 'Minik Arkeologlar' projesi kapsamında Karya dönemine ait antik yerleşim yeri Knidos Antik Kenti’ne gezi düzenlendi. Gezide simülatif kazı çalışmalarına katılma fırsatı bulan öğrenciler tarihi keşfetti.
Engelliler Haftası kapsamında hazırladıkları proje kapsamında öğrencilerle gezi düzenlediklerini ifade eden Kurum Müdürü Eylem Tan, “Knidos Antik Kenti ören yerine düzenlediğimiz gezide, kazı alanında simülatif kazı çalışmalarına katılan öğrencilerimiz kaliteli zaman geçirdiler.


Bu anlamlı etkinliğe katılarak vermiş oldukları desteklerden dolayı başta Datça Kaymakamı Mesut Çoban olmak üzere, Datça Knidos Antik Kenti Kazı Alanı Sorumlusu Prof. Dr. Ertekin Doksanaltı ile ekibine, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, Datça İlçe Jandarma Komutanı Necmettin Erdoğan ve Datça Cumhuriyet Savcısı Fatih Yurdakul’a şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Manşetler

Bodrum'da Euro devri: Lahmacun 30, hamburger 42 euro
Vize başvurularındaki kayıp para 350 milyar lira
Dünya Kupası, ABD otelleri için beklentileri karşılamadı
Tarihi yapılarda yangın yönetmeliği çıkmazı
Efeler Yolu Ultra Trail yarışları Birgi’de düzenleniyor
Turizm 2025 rakamlarını yakalamayı hedefliyor
Lufthansa Group 20 yeni uzun menzilli uçak siparişi verdi
Costa Cruises Türkiye'ye olan stratejik bağlılığını güçlendiriyor
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi