KKTC'ye 4 bin 500 Avusturyalı

Avustralyalı öğrencilerin gelenekselleşmiş tatil ve eğlence organizasyonu olan X-JAM, Avrupa'nın en geniş katılımlı gençlik festivali olarak KKTC'yi tercih etti.

GİRNE- Avustralyalı öğrencilerin gelenekselleşmiş tatil ve eğlence organizasyonu olan X-JAM, Avrupa'nın en geniş katılımlı gençlik festivali olarak KKTC'yi tercih etti.
Avusturya'nın en büyük turizm şirketi Ruefa Reisen ile Türkiye'nin Firmus Tour ve KKTC Tourplus markalarının 1 yıllık çalışması sonucu gerçekleşen organizasyonun ev sahipliğini Acapulco Hotel yapıyor.
2 hafta içinde Linz, Graz ve Viyana gibi üç farklı destinasyondan 4 bin 500 genç Ercan Havalimanı'na inecek. Rum kesiminin yaklaşık bir yıldır KKTC aleyhinde yürüttüğü propagandalarla iptaline çalıştığı organizasyon için bir basın toplantısı düzenleyen Akgünler Turizm’den Dimağ Çağıner, turistlerden 2 bin 500'ünün KKTC'ye geldiğini belirtti.

Çağıner, "Bugün KKTC turizmi açısından önemli bir gündür" dedi.
Çağıner, bu organizasyonun KKTC’nin uluslararası alanda yaptığı en büyük çalım olduğunu belirterek, bir kısım engellemelere ve yoğun bir baskıya maruz kaldıklarını belirtti.
Çağıner "Bugün KKTC turizm tarihinin en büyük uluslararası organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Dün akşam itibariyle 11 charter uçuşuyla adaya gelen öğrenci arkadaşlarımızı ağırlamaya başladık. Ve gerçekten de KKTC'de böyle bir organizasyon olmasından konuklarımız da çok memnun. Bir günde ilk kez adaya 11 charter gerçekleştirildi" dedi.
Rum yönetiminin KKTC tanınır korkusuyla organizasyonu engellemeye çalıştığını söyleyen Çağıner, "Bu insanlar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne rağmen adaya geldiler. Çok memnunlar, bu da çok gurur verici bir durum" diye konuştu.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?