Kızılay'a ilk kadın başkan

Türk Kızılay’ın bugün yapılacak olağanüstü genel kurulunda tek aday Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz olacak. Böylece 155 yıllık Kızılay tarihinde ilk kez bir kadın başkan seçilecek.

ANKARA- Türk Kızılay’ın bugün yapılacak olağanüstü genel kurulunda tek aday Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz olacak. Böylece 155 yıllık Kızılay tarihinde ilk kez bir kadın başkan seçilecek.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır satılması nedeniyle tepki çeken Kızılay’da Genel Başkan Kerem Kınık’ın istifası sonrası olağanüstü genel kurul kararı alınmıştı. Ankara Etimesgut Yerleşkesi’nde bugün yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz tek aday. 

Yani Yılmaz, yaklaşık 800 delegenin oy kullanacağı seçimle  155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın genel başkanı olacak. 

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA VEKALET EDİYORDU 
Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 2015 yılında bu yana Türk Kızılay yönetim kurulunda yer alıyor. Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı görevinde de bulunan Prof. Dr. Yılmaz, eski Genel Başkan Kerem Kınık’ın istifasının ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı’na vekâlet ediyordu.

TIBBİ BİYOKİMYA ANABİLİM DALINDA ÖĞRETİM ÜYESİ
Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Ankara'da 1975 yılında dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Yılmaz, aynı zamanda Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniğinde eğitim görevlisi olarak çalışıyor. Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 2015 yılından bu yana Türk Kızılay Yönetim Kurulu üyeliğine devam ediyor. Yılmaz, evli ve üç çocuk annesi.

KIZILAY ADINI ATATÜRK VERDİ 
Savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere yardım etmek için 1868'de "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan Kızılay, 1877’de “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti”, 1923’de “Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti” adını aldı. İsmi 1935’te “Türkiye Kızılay Cemiyeti” ve 1947’de “Türkiye Kızılay Derneği” olarak değişti. Kuruluşa “Kızılay” adını ise Atatürk verdi.

Manşetler

Seramiğin Evrensel Dili Muğla’da Konuşulacak:
Adalara giden Türk turist sayısı 1,5 milyona ulaştı
CNN'den ayran analizi: Gerçek bir Türk deneyimi
Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim