Kız Kulesi'ne kazıklı koruma yapılıyor

Kız Kulesi'nin bulunduğu ada, depreme karşı kazıklarla kuşatılarak sağlamlaştırılıyor

İSTANBUL- İstanbul'un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, beklenen İstanbul depremine karşı Kız Kulesi’ni inceledi. Kulenin bulunduğu ada, depreme karşı kazıklarla kuşatılarak sağlamlaştırılıyor.  Üsküdar denince belki de akla ilk gelen tarihi yapılardan Kız Kulesi, bugünlerde yepyeni bir çehreye kavuşturuluyor. Restorasyonu süren Kız Kulesi’nin sağlamlığı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na bilgi verildi.

Yapılan incelemelerde kulenin zeminin depremlere karşı sağlamlaştırılması gerektiği anlaşıldı. Kulenin restorasyonunu gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı ekipleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekiplerinden tarihi yapının bulunduğu zeminin incelenmesini talep etti. Yapılan incelemede zeminin yumuşak olduğu ve beş ay önceki Düzce depreminde bile kulede çatlakların ilerlediği belirlendi.
Ekipler şimdi Kız Kulesi’nin bulunduğu adanın etrafını demir kazıklarla çepeçevre kuşatarak depremlere karşı dayanıklı hale getiriyor.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı