LEFKOŞA- Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), Turizm Gelişim Planı’nın (Master Planı) hayata geçirilmesi, turizm sektör yasalarının tamamlanarak uygulanması ve özerk turizm örgütünün kurulması yönünde yapılacak çalışmalara gerekli tüm desteği vereceğini bildirdi.
KITREB Başkanı Hasan Karlıtaş yaptığı açıklamada, uzun yıllardır turizm sektörünün en büyük beklentisi olan ve planlı bir turizme zemin teşkil edecek olan Turizm Gelişim Planı’nın hayata geçirilmesine ve yasallaşmasına yönelik olarak Cumhuriyet Meclisi alt komitesinde, ilgili turizm sektör temsilcilerinin de katılımı ile başlatılan görüşmeleri olumlu bulduklarını belirtti.
Karlıtaş, özellikle 1996 yılından beri sürekli olarak revize edilen, ancak çeşitli sebeplerden ötürü bir türlü bitirilemeyen Master Plan’ın, 15 seneden sonra tamamlanması için inisiyatif alınmasının kendileri için önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
Karlıtaş, Turizm Master Planı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yıllardır söylenip bir türlü hayata geçirilemeyen, özerkliği olacak olan turizm örgütünün kurulmasına yönelik çalışmaların da başlatılması gerektiğini belirtti.
Karlıtaş, belirlenecek Turizm Gelişim Planı prensipleri ve oluşturulacak turizm örgütünün en büyük amacının; Turizm Gelişim Planı’nda belirtilen hedefler doğrultusunda uygulamalar yapmak, bölgesel ve ülkesel kalkınma hedeflerini belirlemek ve KKTC turizminin geleceğinin planlı bir şekilde şekillenmesine yön vermek olması gerektiğini dile getirdi.
2011 yılının, 1974 yılı sonrasında turizm hareketliliği ve pazar çeşitliliği anlamında en hareketli yıl olduğuna işaret eden Karlıtaş, “Önemli olan, bunun sürdürülebilirliğini sağlamak ve ana sektör olarak turizmin etkileyeceği kesimlere daha fayda sağlaması yönünde çalışmalar yapmaktır” dedi.
Manşetler
Bodrum'dan hareket eden mürettebatlı gulet turu
İspanya aşırı sıcaklara karşı sığınak ağı kuruyor
Yayla Çorbası, CNN'nin "Dünyanın En İyi 20 Çorbası" arasında
''Noel Baba; dünyaya yayılan bir iyilik çağrısı''
Dört otel, airbnb rekabeti nedeniyle kapanıyor
Zindan Kalesi'nden 5 sanduka taşındı
Trevi Çeşmesi'ne bedava ziyaret bitti
Endülüs, Amsterdam'ın termometrelerini hackledi
Elazığ TSO Üyelerine Seyahat İndirimi
ITA Airways, Roma'dan Malaga ve Valencia'ya uçuyor