Kitap Fuarı’nda 250 yayınevi, 300’ü yazar buluşuyor

“Bugünü Oku, Geleceği Yaz” temasıyla 16. Antalya Kitap Fuarı, 250 yayınevi ve 300’ü aşkın yazarı kitapseverlerle buluşturuyor. Onur konuğu Osman Balcıgil olan fuar, 11 Ekim’e kadar Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN 
ANTALYA —
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 16. Antalya Kitap Fuarı, edebiyat ve düşünce dünyasının temsilcilerini okurlarla buluşturuyor. 2–11 Ekim tarihleri arasında “Bugünü Oku, Geleceği Yaz” temasıyla gerçekleştirilen fuarda söyleşiler, imza günleri ve okur buluşmaları düzenleniyor.

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, fuarın onur konuğu yazar Osman Balcıgil, ilçe belediye başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, yazarlar, yayınevi temsilcileri, öğrenciler ve kitapseverler katıldı.

“Antalya’nın kültür hayatının vazgeçilmez buluşması”

Açılışta konuşan Büşra Özdemir, Antalya Kitap Fuarı’nın belediye eliyle düzenlenen en büyük kitap fuarı olduğunu belirterek, etkinliğin kentte okuma kültürünün gelişmesine katkı sunduğunu söyledi.

“On altı yıl önce başlayan Antalya Kitap Fuarı, bugün şehrimizin kültür ve sanat hayatının vazgeçilmez buluşmalarından biri haline geldi” diyen Özdemir, çocukların ve gençlerin kitapla, sanatla ve düşünceyle güçlü bağlar kurmasını önemsediklerini vurguladı.

Özdemir, bir kültür etkinliğini 16 yıl boyunca yaşatmanın ve her yıl daha geniş kitlelere ulaştırmanın Antalya’nın kültürel geleceğine yapılan uzun soluklu bir yatırım olduğunu ifade etti.

Gençlere “Kendi cümlenizi kurun” çağrısı

Fuarın temasının okumak, araştırmak ve sorgulamak arasındaki bağı ortaya koyduğunu belirten Özdemir, geleceğin kendi düşüncesini geliştirebilen kuşakların elinde şekilleneceğini söyledi.

Gençlere seslenen Özdemir, “Okuyun. Merak edin. Araştırın. Sorgulayın. Farklı düşünceleri dinlemekten, başka pencerelerden dünyaya bakmaktan çekinmeyin. Ama bütün bunların sonunda mutlaka kendi cümlenizi kurun” dedi.

Fuarın farklı kuşaklardan ve edebiyatın çeşitli alanlarından isimleri bir araya getirdiğini anlatan Özdemir; yazarların, gazetecilerin, araştırmacıların, şairlerin ve çocuk edebiyatı temsilcilerinin aynı çatı altında okurlarıyla buluşacağını kaydetti.

Osman Balcıgil: “Geçmişi bilmeden bugünü anlayamayız”

Fuarın onur konuğu Osman Balcıgil, konuşmasında “Bugünü Oku, Geleceği Yaz” temasına dikkat çekerek geçmişi bilmenin önemini vurguladı.

“Bugünü okumadan geleceği yazabilmemiz mümkün değil” diyen Balcıgil, “Ancak ben bir ekleme yapmak istiyorum: Geçmişi bil. Geçmişi bilmeden bugünü anlayamayız” ifadelerini kullandı.

Balcıgil, fuarın onur konuğu olmaktan ve Antalya’da kapsamlı bir kültür etkinliğine katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Özdemir, Balcıgil ve protokol üyeleri yayınevi stantlarını ziyaret ederek yazarlar ve kitapseverlerle bir araya geldi.

Söyleşiler, imza günleri ve okur buluşmaları

250 yayınevi ile 300’ü aşkın ulusal, uluslararası ve yerel yazarı buluşturan fuarın programında Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Sinan Akyüz, İsmail Küçükkaya, Saygı Öztürk, Mustafa Balbay, İnci Aral, Işık Öğütçü, Mavisel Yener, Beyza Alkoç ve N. G. Kabal’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim yer alıyor.

16. Antalya Kitap Fuarı, 11 Ekim’e kadar her gün 10.00–20.00 saatleri arasında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Manşetler

FITUR 2027, akıllı turizmi ödüllendirecek
Bülent Atabay Kupası Cheetah / Team Acadia'nın oldu
Brand Week Istanbul’da “Türbülans” yapılıyor
Kuvaziyerde 2027: Ege adaları 299 avrodan başlıyor
Kitap Fuarı’nda 250 yayınevi, 300’ü yazar buluşuyor
20 yıllık destekle kültürel miras geleceğe taşınıyor
Havacılıkta Almanya geriliyor, Türkiye öne çıkıyor
Bodrum Boat Show’da denizcilik ve turizm buluşuyor
Havacılıkta küresel emisyon sistemi güçlendirilmeli
Otel kârını eriten giderler Tasarruf faturada başlıyor