MARDİN -Mardin Müzesi'nde sergilenen, Kırk Haramiler'e ait olduğu öne sürülen 2 altın kemer ile 1 altın sikkeyi çaldığı belirlenen 3 kişiden biri daha yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Mardin'de geçen yıl Sürekli köyünde yapılan kanalizasyon kazısında ortaya çıkarılan, Kırk Haramiler'e ait olduğu bildirilen, Mardin Müzesi'nde sergilenen 2 altın kemer ve bir altın sikkeyi çalan 3 kişiden D.Y. de gözaltına alındı.
Mardin Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, AA muhabirine yaptığı açı klamada, yoğun bir çalışma sonunda müzeden hırsızlık yapan bir kişinin daha yakalandığını, böylece hırsızlık zanlısı 3 kişiden 2'sinin yakalanmış olduğunu söyledi.
Daha önce gözaltına alınan ve adliyeye gönderilen A.Ç'nin tutukland ığını, D.Y'nin de ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edileceğini kaydeden Aygün, diğer zanlının yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
Müzeden çalınan altın kemerler ve sikkenin henüz bulunamadığı bildirildi.
Kızıltepe ilçesinin Sürekli köyünde, 2009 yılında kanalizasyon çalışması yapan kepçe operatörünün tesadüfen ortaya çıkardığı altın ve tarihi eşyaların Türk filmlerine ve Binbir Gece Masalları'na konu olan Kırk Haramiler'e ait olduğu öne sürülmüştü.
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?