KEMER - Ülkemizin önde gelen turizm merkezleri arasında yer alan Kemer’de ilki 2010 yılından yapılan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan IV. Red Bull Sea To Sky Kemer/ Türkiye organizasyonu için geri sayım ve hazırlıklar başladı. 27-29 Eylül 2013 tarihlerinde Kemer’de gerçekleştirilecek olan ve Dünya Motosiklet yarış otoriteleri tarafından Dünyanın en zorlu Ekstrem Enduro yarışları arasında gösterilen IV. Red Bull Sea To Sky Kemer/ Türkiye sayılı günler kaldı.
Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından hayata geçirilen ve Red Bull ana sponsorluğunda üçüncü yılında dünyada tanınan ekstrem spor organizasyonları arasında kendine yer buldu. Geçen yıl Avrupa’nın en iyi organizasyonu seçilen bu sıra dışı yarış organizasyonu ülkemizin tanıtımına büyük katkılar sağlıyor. Organizasyonu bu kadar ilginç kılan ise motosiklet sürücülerinin denizden başlayıp Tahtalı Dağının zirvesine yani gökyüzüne kadar süren doğa ile mücadelelerini konu alan bir yarış formatında olması ilgi çekiyor.
Sea To Sky yarış organizasyonuna bu yıl yerli ve yabancı olmak üzere 180 yarışçının katılması beklenirken, ekstrem enduro dalında dünyanın en iyi sporcuları arasında gösterilen İngiliz yarışçılar Graham Jarwis, Jonny Walker, Paul Bolton, Dougie Lapkin, İspanyol yarışçılar Xavi Galindo ve Alfredo Gomez, Alman yarışçı Andreas Lettenbichler, Yeni Zellanda’lı Chris Birch, Amerika’lı Kendall Norman, Güney Afrikalı Wade Young kayıt yaptıranların başında geliyor.
27 Eylül tarihinde Kındıl çeşme mevkiinde Sahil Yarışı ile başlayacak organizasyon, 28 Eylül Cumartesi günü Kemer çevresinde bulunan dağlarda bulunan zorlu yollarda yarışacak sporcular Pazar gün yapılacak olan büyük yarışın sıralamasında kendilerine önlerde yer bulma mücadelesi verecekler. 29 Eylül Pazar gününe gelindiğinde sporcular Çamyuva sahilinde deniz seviyesinden start alarak zorlu patikalardan geçerek Tahtalı dağının 2365 mt. zirvesinde kurulu finiş çizgisine ulaşmaya çalışacaklar.
Zirvede yarış heyecanını yaşamak isteyenler içinde Olympos Teleferik İşletmesi tarafından güne özel program hazırlanacak. Organizasyonunun direktörlüğünü Kemer Enduro Motosiklet Kulübü yapıyor.
Manşetler
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”