Kemer'de çevre temizliği yapıldı

Çalış Tepesinde yaklaşık 2 saat süren temizlik etkinliğine katılan yaklaşık 100 kişi, plastik şişe, cam, metal parçaları, poşet, peçete gibi yol boyunca gelişi güzel çevreye bırakılmış çöpleri topladı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Kemer/Antalya -
Dünya Temizlik Hareketine dikkat çekmek amacıyla Kemer'de çevre temizliği yapıldı. Kemer'de  Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) iş birliğince yapılan temizlik etkinliğine, Kemer Belediye Başkan Vekilimiz Recep Yılmaz, Kemer Belediye Başkan Yardımcımız Emin Gül, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürümüz Hasan Canlı, Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürümüz Serap Minta, KETOB Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, KETOB Genel Sekreteri Ayşegül Zeybek Uçar ve Kemerdeki  otellerin çalışanları katıldı.

Çalış Tepesinde yaklaşık 2 saat süren temizlik etkinliğine katılan yaklaşık 100 kişi, plastik şişe, cam, metal parçaları, poşet, peçete gibi yol boyunca gelişi güzel çevreye bırakılmış çöpleri topladı.
Dünya Temizlik hareketine dikkat çekmek ve çevrenin korunması amacıyla farkındalık oluşturmak amacıyla belediyemiz ile KETOB iş birliğinde Çalış Tepesinde toplanan gönüllülere etkinlik sonunda katılım sertifikaları ile KETOB'un anlaşmalı olduğu DG Bitkisel Atık Yağ Geri Kazanım firması tarafından her katılımcıya 1 Adet fidan bağışı kampanyası sertifikası verildi.

Düzenlenen etkinliğe katılan Kemer Belediye Başkan Vekilimiz Recep Yılmaz ile Belediye Başkan Yardımcımız Emin Gül de çevre temizliği hareketine çöp toplayarak eşlik etti.
Etkinlik sonrası açıklama yapan Belediye Başkan Vekilimiz Yılmaz, Kemer Belediyesi olarak her zaman çevreye duyarlı olduğunu belirterek, sosyal sorumluluk projelerine de destek vermeye devam ettiklerini söyledi.
İnsanların çevre bilincini geliştirmek ve doğayı temiz kullanmak için çevre temizlik etkinliğine katılmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Vekilimiz Yılmaz, “Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için çalışıyoruz. Doğayı korumak ve temiz tutmak insanların elinde. Buna çok dikkat etmemiz gerekir. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcımız Emin Gül de Kemerimizde turizmin en önemli unsurlarının doğa, deniz, güneş ve kum olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlarımızdan doğayı ve sahilleri kullanırken çevreyi kirletmemeye özen göstermelerini rica ederek, en büyük temizliğin kirletmemek olduğunu kaydetti.
KETOB Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak ise Kemerimizde tatile gelen misafirlere doğayı temiz bırakmak gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:
“Kemer Belediyesi ve KETOB olarak çevre temizliği yaptık. Otel çalışanlarımız da bize eşlik etti. Doğamızı temiz tutmamız lazım. Çevreden topladığımız cam kırıkları gibi atıkları toplamazsak orman yangınları çıkabilir. Bunun önüne de geçmek bizim elimizde. Etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Etkinliğe katılanlar daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor