ANTALYA - Kemer'de 87 ülkeden 1375 sporcunun katıldığı Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor.
Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Limra Otel, 2009 Dünya Yaş Grupları Şampiyonası bin 375 satranç sporcusu ile antrenör, idareci, medya temsilcisi ve velilerden oluşan bin civarında katılımcıyla birlikte toplamda 2 bin 400 kişilik devasa bir kitleyi ağırlıyor. 8-10-12-14-16-18 olmak üzere altı yaş grubunda kız ve erkek sporcuların mücadele ettiği şampiyonada, dünyanın çeşitli yerlerinden 37 hakem görev alıyor. Türkiye Satranç Federasyonu, 50 kişiden oluşan organizasyon ekibi ile Türkiye'de ikinci kez düzenlenmekte olan Yaş Grupları Dünya Şampiyonasını ise gerçekleştiriyor.
Dijital satranç tahtaları vasıtası ile internetten anında izlenebilen şampiyonanın ilk turu tüm dünyadan 40 bin kişi tarafından takip ediliyor.
Dün ilk hamlesini Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ve İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer tarafından yapılan turnuvada ise bugün İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ziyaret etti. Özince, turnuvanın Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
87 ülke içinden ilk gün büyük bir başarı gösteren Azerbaycan oyuncuları hedeflerini kendi yaş gruplarında birincilik olduğunu kaydetti. Şampiyonanın 18 Yaş altı grubunda yarışan Vugor Resulof (18), ülkesini en iyi şekilde temsil edip, biniciliği almak istediğini belirtti.
17 yaş grubunda Vasif Durarbeyli ve 16 yaş grubunda yarışan Zaur Memedov ise turnuvadaki oyuncuların bir hayli zor olduğunu ancak ilk 3 içerisinde kendilerine yer bulabileceklerini kaydetti.
Turnuvadan başarı ile çıkmak istediğini belirten Behruz Rızayev, ülkesini mahcup ettirmeyeceğini belirtti. Azerbaycan Satranç Federasyonu 18 yaş bayan ve erkek baş hakemi Namıg İsmaylov, bir çok ülkede bu tip büyük turnuvalara katıldıklarını ve Türkiye'den başarı ile çıkacaklarını söyledi. Ismaylov, "Türkiye'nin organizasyonu çok iyi . Tebrik ediyorum. Azerbaycan olarak buradan yaş gruplarında ilk 3'e girmek istiyoruz" dedi.
Manşetler
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'