Kemer'de 19 Mayıs Gençlik Halk Dansları Festivali yapılıyor

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen organizasyonların startı Tekirova Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen 2. Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali ile verildi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Kemer/Antalya -
Kemer Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen organizasyonların startı Tekirova Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen 2. Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali ile verildi.

Kemer Belediyesi ve International Folk Dance Organization (IFDO) kurucusu Salih Önsoy işbirliği ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 2. Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali'ne, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin ile eşi Evrim Baytekin, Kemer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çelik ile eşi Anıl Çelik, Kemer Belediyesi Tekirova Mahalle Sorumlusu Recep Yılmaz, Kemer Belediyesi Kuzdere Mahalle Sorumlusu Ayhan Yıldırım, vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler katıldı.

Festivale, Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Moldova, Bulgaristan, Hindistan ve Kazakistan'dan 350 dansçı katıldı.

Festivale katılan dansçılar, kendi ülkelerine ait dans ve folklor oyunlarını sergiledi.
Dansçıların renkli yöresel kıyafetleriyle sergiledikleri performanslar izleyicilerden büyük alkış topladı.

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, organizasyonda yaptığı konuşmada, dansçıları Kemer'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun selamını iletti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının startını Tekirova Mahallesi'nden verdiklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Baytekin, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini aktardı.

Başkan Yardımcısı Baytekin ve beraberindekiler daha sonra festivale katılan dansçılara hediyeler verirken dansçılar da çeşitli hediyeler takdim etti.

Manşetler

Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi
Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor