Kemeraltı’nda 3. aşama başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kemeraltı Çarşısı ile çevresini özgün görünümüne kavuşturmak üzere 2007’nin Eylül ayında kolları sıvadı,

İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kemeraltı Çarşısı ile çevresini özgün görünümüne kavuşturmak üzere 2007"nin Eylül ayında kolları sıvadı, tarihe adım adım hayat verilmesi amaçlandı.  Kemeraltı"nda çalışmaların gerçekleştirildiği bölümlerde çirkin görüntüler yerlerini tarihi güzelliklere bırakıyor.

Ortaya çıkan mucize gibi sonuç büyülüyor.
İlk adımda çarşının Konak Meydanı girişinden itibaren 215 metrelik mesafedeki binalara el atıldı. Yapılar yıllar önceki güzelliklerine tekrar büründü, gözleri kamaştırdı. İzmirliler kadar, kente gelen yabancı turistlerin de beğenisini çeken çalışmalar tüm hızıyla devam etti.

Tarih hayat buluyor
İkinci aşamada, Kemeraltı Camisi"nin hemen yanı başındaki sebilin yer aldığı 853. Sokak"tan itibaren Başdurak Camisi"nden sonraki adayı da içine alan bölge restore edildi. Bu bölümde de tarihsel dokuyu bozan ne varsa kaldırıldı. Binalar duvarlarından cumbalarına, kepenklerinden parmaklıklarına kadar onarılıp rengarenk boyandı.

Ortaya mucize gibi bir sonuç çıktı.
Sihirli dokunuşun sırası şimdi de Anafartalar Caddesi"nin kalan kısmında.
Çarşının en hareketli yeri olan yolun 190 metre uzunluğundaki kısmı aslına uygun hale getirilecek. Kuzeyde 875. Sokak"la güneyde 919 Sokak kesiştiği köşeden Havra Sokağı"na kadar tarih canlanacak.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerekli izinlerin alındığını, yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı.
Kocaoğlu “Üçüncü etap bu hafta başlayacak, dört ayda bitirmeyi planlıyoruz. Kemeraltı"nın güzelliklerini adım adım ortaya çıkarıyoruz,” dedi

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı