Kayak Merkezinde yamaç paraşütü

Abalı Kayak Merkezi’ne gelen vatandaşlar bir yandan kayak yaparken, bir yandan da Artos dağında yamaç paraşütü izleme keyfini yaşadı

SELAHATTİN AKDAŞ-TÜRKİYE TURİZM
VAN-
Bölgenin en önemli kayak merkezinden biri olan Abalı Kayak Merkezi’ne gelen vatandaşlar bir yandan kayak yaparken, bir yandan da Artos dağında yamaç paraşütü izleme keyfini yaşadı.
Van’ın Gevaş ilçesinin Abalı Köyü'nde bulunan Abalı Kayak Merkezi, hafta sonları kayakseverlerin akınına uğramaya devam ediyor.



Artos Dağı eteklerinde bulunan ve Van Gölü'ne bakan Kayak Tesisi’nde kayak yapmaya gelen Vanlılar, karşıda Süphan, Van Denizi, Deniz içindeki adaları izleme şansı buluyor. Hafta sonu 2 bin 800 rakımlı Artos dağına telesiyejle çıkan kayakseverler, zirveden süzülen yamaç paraşütü sürprizi ile karşılaştı. Rekabet İlköğretim Okulu’nda görev yapan Sibel Tırpancı isimli öğretmen profesyonel olarak yaptığı yamaç paraşütüyle bu kez kar altında atlamanın zevkini yaşadı.



YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜ VALİ DE SEYRETTİ
Daha önce yaz aylarında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde sayısız atlayış yapan Tırpancı, Abalı Kayak Merkezi’ndeki manzara kadar muhteşem bir manzaranın daha olmadığını dile getirdi. Bu arada hafta sonu Abalı’ya kayak yapmaya giden Van Valisi Münir Karaloğlu da, zirveden süzülen yamaç paraşütü atlayışını cep telefonuyla çekerek sosyal paylaşım ağı üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Manşetler

Türkiye'nin medikal ve kayak turizmine ilgi yükseldi
Andrea Bocelli’nin Romanza 30. Yıl için İstanbul'a geliyor
Yunanistan'dan Türk vatandaşları için vize kararı
İbrahim Canliel, Air Astana Group’un CEO’su oldu
2025'te Antalya'ya 120 bin Letonyalı turist geldi
TUI raporu: Bilgi odaklı seyahatlere artan ilgi artıyor
Turizmin yeni hedefi: Belirsizlik çağında yönü değişiyor
İstiklal Caddesi, 2025'te 107 milyonla rekor kırdı
easyJet: Türkiye, Kıbrıs ve Mısır rezervasyonlarda düşüş
Heritage İstanbul'da tarihi yarımadanın hafızası sunuluyor